HaberTürk yazarı Sevilay Yılman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Cumhurbaşkanı adayı olmayabileceğini" savundu. 

Yılman, Kılıçdaroğlu'nu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmadan önce de takipte olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Yerel seçimlerden tam 1 yıl sonra aralarında benim de olduğum bir grup gazeteci ile rahmetli Mevlana İdris’in Fatih At Pazarı’ndaki mekanında buluştuğunda, ileride genel başkanlık düşünüp düşünmediği yönündeki suallere; 'Asla' demişti.

Ancak o buluşmadan 1 ay sonra ortaya çıkan skandal kaset nedeniyle görevinden istifa etmek zorunda kalan Deniz Baykal’ın yerine genel başkan oldu.

Hatta adı kulislerde dolaşmaya başlayınca tekrar aramıştım kendisini… Yine; 'Asla!' demişti ama o aslalar hep boşa çıktı.

Denilebilir ki; 'Bir gazeteciye genel başkanlığa aday olacağını açıklamamış olması onun ketum oluşundan kaynaklı. Ne var bunda?'

Bir şey yok tabii ama son güne kadar eşi dahil kimseye adayım dememesinin nedeni ketumluktan değil, kurultayda kesin olarak kazanacağından emin olmamasından kaynaklıydı.

Ne zaman ki delegelerin tamamını yönlendirme gücü olan Önder Sav ve ekibi kazanacağına yüzde 100 teminat verdi...

Ondan sonra aday olmayı kabul etti Kemal Bey.

O yüzden kimse emin olmasın adaylığa yüzde 100 kararlı olduğundan… Çünkü benim tanıdığım Kemal Kılıçdaroğlu pragmatisttir. Kaybetmesi halinde siyasi yaşamının çok kötü bir sonla biteceğini bilir. O nedenle de bırakın kazanıp kazanamama ihtimalini bir yana… En ufacık bir risk görsün adaylığı ile ilgili gözünü kırpmadan vazgeçer!"