Sizinle birlikte bir yılı geride bıraktım (2016’dan beri Fransa’dayım). Büyük bir dayanışma ile bana yüreğinizi, evlerinizi açtınız, hatta bir çocuğu elinden tutup okula götürür gibi her işime koştunuz.

Yoldaşça ve sıcak karşılamanız ile yaşadığım zorlukların üzerinden gelmeye çalıştım. Sizden aldığım güç ile önceden yaşamakta olduğum ülkeden gelen kötü haberler, gelişmeler, olumsuzluklarla mücadele etmeye çalıştım.

Zaman zaman geride bıraktığım ülkenin sokaklarına, yoldaşlarıma, aileme büyük özlem yaşadım, bu özlemlerim ile yeni bir hayata tutunmaya çalışıyorum. Geride bıraktığım şehirler ile birlikte artık benim Pau diye Pyrénées Atlantique eteklerinde başka bir şehrim var. Nereye gidersem gideyim, ne yaparsam yapayım yüreğimin bir kısmı burada ve sizinle olacaktır.

Sayenizde kendimi çok şanslı görüyorum. Desteğiniz, dostluğunuz ve yoldaşlığınız ile beni daha da güçlü kıldınız. Yeni bir dil, yeni başka kültürler, başka kolektif hayatlar, sendikal mücadeleler konularında tanıklığım ile yeni şeyler edindim ve edinmeye devam ediyorum. Bu zaman içinde de kendime “sen çok şanslı bir insansın” dedirten koruyucu güzel insanlarım olmaya devam etti.

Ve ben içinde olduğum şiddet, militarizm, vicdani ret ve toplumsal barış konularında çalışmalar içinde olmaya, yazmaya, haberler yapmaya da devam edeceğim.

Güzel olan başka bir şey de yeni bir üniversiteye kapı aralamam oldu sanırım. Yürütmekte olduğum çalışmalarımdan doğru EHESS (École des Hautes Études en Sciences Sociales)’e prensipte kabul edildim.

Bir kez daha bütün destek, emek ve dayanışmanızdan dolayı çok teşekkür ederim. Artık bu hayatı bir şekilde birlikte mücadele ve direniş ile devam edeceğiz. Egemen sistemler sınırlar koymaya çalışsa da bütün ülkelerde yaşadığımız benzer baskı ve de şiddettir. En nihayetinde kapitalizmin bir bütün olarak hayatlarımızı gasp etmek istediği zamanlardan geçiyoruz. Buna karşı bütün sınırların ötesinde ortak mücadele esastır.

Hayalim ise bir gün sizleri İstanbul ve Amed’te konuk etmek bu güzel iki şehrin sokaklarını bu sokakların hikâyelerini anlatarak sizinle birlikte gezmek.

Sevgiler, dayanışma ile…