BEYOĞLU’nda İstanbul Feminist Kolektif üyesi bir grup, “14 Şubat Sevgililer Günü” nedeniyle düzenledikleri eylemde, kadınlara yönelik erkek şiddetini protesto etti.

 

Kadın cinayetlerine karşı yürüttükleri kampanyalarla tanınan İstanbul Feminist Kolektif üyesi yaklaşık 30 kişilik grup, İstiklal Caddesi üzerinde bulunan bir alışverişmerkezi önünde saat 12.30 sıralarında toplandı.

 

Grup, konuşma balonu şeklinde hazırladıkları “Beni kıskandığın için mi çalışmamı istemiyor? Yalan”, "Yanlış yaptın, vurdum diyor? Şiddetin bahanesi yok”, ”Beni seviyorsan katlanırsın diyor?, "Sıcak yuva masalına inanma”, “Beni sevdiği için mi kıyafetime karışıyor? Palavra” yazılı dövizler taşıdı.

 

Alışveriş merkezinin bir kapısını kapatan grup, “Dayatma-Sevgi bir arada olur mu?”, ”Yaşasın kadın dayanışması”, ”Ölümle biten sevgi olur mu”, ”Seven erkek ev işi yapmalı”, "Seven erkek çocuk bakmalı”, ”Ölümle biten sevgi olur mu” şeklinde sloganlar attı.

 

HANGİ HEDİYE ERKEK ŞİDDETİNİ UNUTTURABİLİR?

Daha sonra grup adına basın açıklamasını yapan Özlem Mollamehmetoğlu, ‘Aşk’ ve ‘sevgi’ bahanesiyle baskı ve şiddetle iç içe yaşarken, hangi hediyenin bunları unutturabileceğini belirterek, ”Kendisinden ayrılmak istedi diye, sevgililik teklifini reddetti diye günde 3 kadının öldürüldüğü taciz, tecavüz ve kadın cinayeti davalarında, ‘seviyordum öldürdüm’ diye savunma yapan erkeklere ‘haksız tahrik’ indirimi uygulayıp cezaların indirildiği bu topraklarda; aslında ‘sevginin’ değil ‘alışveriş çılgınlığının’ günü olan 14 Şubat’ı yani ‘sevgililer gününü’ kutlamıyoruz. Şiddetin gerekçesinin sevgi olduğunu kabul etmiyoruz” dedi.

 

Grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.