İzmir’de kreş servisinde havasızlıktan hayatını kaybeden üç yaşındaki Alperen Sakin’in ölümüyle ilgili dördü tutuksuz altı sanık hakkında beş yıldan 14 yıla kadar değişen hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Çiğli ilçesinde kreş servisinde unutulan ve dokuz saat sonra fark edilen çocuk, havasızlıktan hayatını kaybetmişti. Alperen’in bulunduğu servis aracı korsan çıkmıştı.

Servisin şoförü Tamer İşgören ve kreşin sahibi eşi Yurdagül İşgören tutuklanırken, servis rehberi serbest bırakılmıştı. Kapatılan kreşin müdürü hakkında da yakalama kararı çıkarılmış, ancak müdürün yurt dışında olduğu öğrenilmişti.

Okul yönetimi, polise verdikleri ilk ifadelerinde Alperen’in uyku saatinde uyutulduğunu, uyanmaması üzerine hastaneye götürüldüğünü söylemişti.

Alperen’in öğretmenleri, çocuğun ölümüyle ilgili gerçekleri anlatmamaları yönünde okul yönetiminden baskı gördüklerini öne sürmüştü.

Hazırlanan iddianamede, tutuklanan servis şoförü Tamer İşgören, kreşin sahibi eşi Yurdagül İşgören ve tutuksuz sanıklardan servis görevlisi D.K. ve mesul müdür B.G. hakkında ‘bilinçli taksirle ölüme neden olmak’ ve ‘suç delillerini yok etmek’ suçlarından toplam 14’er yıl hapis cezası istendi.

Öğretmen A.G. hakkında ‘taksirle ölüme sebebiyet vermek’ten altı yıla kadar hapis cezası, okul çalışanı A.S. hakkında ise ‘suç delillerini yok etmek’ten beş yıla kadar hapis cezası talep edildi.