Son zamanlarda sık sık görülen ve yaygın bir şekilde bilinen cinsel işlev bozukluğu, tıp dilinde erektil disfonksiyon, halk diliyle bilinen iktidarsızlık genel olarak cinsel birleşme için gerekli olan yeterli bir sertlik meydana gelmemesi olarak bilinir. Bu sertlik ya da dikleşme olsa dahi boyum elde edilmeden sona ermesi de iktidarsızlık yani sertleşme sorunu olarak bilinir.

Sağlıklı bir cinsel hayat için engel oluşturan sertleşme sorunu erkeklerin yaşam kalitesini düşürmektedir. Bunların yanı sıra sertleşme sorunu yaşayan erkeklerde bazı hastalıklar da belirti gösterebilir. Sertleşme sorunu penise yeterli miktarda kan gitmemesine sebep olan damar ve kalp rahatsızlıkları sonucunda meydana gelebilir. Penis protezi ile yakında ilişkili olan bu hastalık çoğu erkekte görülebilmektedir.

Sertleşme Sorunu Tedavisi Nasıldır?

Sertleşme sorunu pek çok nedene bağlı olabilmesinin yanı sıra bazı hastalıklar sebebi ile de meydana gelebilir. Kalp hastalığı, obezite, diyabet, sigara ve alkol kullanımı, uyku bozukluğu gibi pek çok rahatsızlıktan dolayı da meydana gelebilmektedir. Tüm bunların yanı sıra psikolojik olarak stres, sinir, kaygı ve endişe gibi durumlarda da gelişme gösterebilen bir rahatsızlık olarak tanımlanabilir. Bu nedenleri iyi bir şekilde bilmek sertleşme sorunu tedavisi yöntemlerini belirler. Kişiden kişiye farklı yöntemler kullanılabilmektedir.

Psikolojik mi yoksa fiziksel mi önce bu konunun tespit edilmesi sağlanmalıdır. Psikolojik nedenlere bağlı olan sertleşme sorunları daha kolay bir şekilde tedavi uygulanabilir. Fiziksel sebeplere bağlı olana ise dört şekilde sertleşme sorunu tedavisi uygulanır. Vakum cihazı, penis için enjeksiyon, penis protezi ya da ağız yoluyla alınan ilaçlar tedavi yöntemleri olarak bilinir.

Penis Protezi Ameliyatı Nasıl Gerçekleşir?

Ameliyat hastaya uygulanması sağlanan proteze göre farklılık gösterir. Genel olarak lokal anestezi ya da genel anestezi altında yapılır. Her iki anestezi durumunda da hastalar için ağrı ya da acı yoktur. Anesteziden sonra penis üzerinde ve penis ile testis arasında yer alan bölümde bir kesi açılarak ameliyata başlanır.

Bu kesi ile birlikte sertleşme kanalı ortaya çıkar. Hastanın vücudunun yapısına bağlı olarak penis protez, özel teknikler yardımı ile açılmış olan kanala yerleşir. Bu işlem sonrasında üç parçalı olan şişirilebilir protezlerin kullanımı gerektiği zaman karın duvarının arka tarafına rezervuar konulur. Testisin arka tarafına da pompa konulur. Bu işlemler sonrasında tüm parçalar birbiri ile bağlantılı bir şekilde işleyiş sürdürür. Ameliyat sonrasında idrar sondası yerleştirilir ve yaklaşık olarak 2 gün sonra kişi taburcu edilir.