Oyuncu Serminyan Midyat, spor takımlarının ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarındaki 'hükümet istifa' sloganlarına tepkilerini eleştirdi.

Süper Lig takımlarından Kayserispor, Konyaspor ve Alanyaspor, tribünlerden yükselen "Hükümet istifa" sloganlarının ardından peş peşe açıklamalarla iktidarı destekledi.

Sanatçı Sermiyan Midyat Kayserispor'a tepki gösterdi.

Midyat "Not almalar devam ediyorsa bir not daha tarihe… #kayserispor Devlet siz değilsiniz. Devlet halktır, millettir. Onu yönetenler geçici iktidarlardır" dedi.

Midyat daha sonra Bahçeli'yi Twitter'dan engelleyerek, "Halk olarak kin ve düşmanlığa daha fazla tahrik olmamak için, akıl sağlığım için, ruh sağlığım için engelledim" ifadelerini kullandı.

Sermiyan Midyat Sağlık Bakanı Fahrettin Koca için de "Birilerini sırf iktidar ya da muhalefet diye eleştirmenin yanlış olduğuna inandım her zaman. Bu yüzden pandemide Amerika’ya nazaran ülkemdeki haklı yöntemleri takdir ettim. Halkın gerçekten umursandığını zannedip yanıldım. Üzgün ve tebrik ettiğim için pişmanım @drfahrettinkoca" açıklamasında bulundu.