Serena Williams son Wimbledon'dan bu yana rakip tanımıyordu. Önce Wimbledon; ardından Olimpiyat Oyunları - Amerika Açık ve sezon sonu turnuvasında mutlu sona ulaşan Amerikalı raketin Avustralya Açık macerası çeyrek finalde son buldu.

3 numaralı seribaşı olarak turnuvaya katılan Williams, çeyrek finalde 19 yaşındaki vatandaşı Sloane Stephens ile karşılaştı. İlk seti 6-3 kazanan Williams, ikinci sette servis kırdığında kolay bir galibiyet alacak gibi görünüyordu. Ancak bileği ve sırtından yaşadığı sakatlık Williams'ın önüne set çekti. Kortta tedavi gören Williams bir türlü toparlanamayınca diğer setleri 7-5 ve 6-4 kazanan Stephens yarı finale yükselen taraf oldu.

Diğer çeyrek final maçında son şampiyon Victoria Azarenka, Svetlana Kuznetsova'yı rahat geçti. İlk seti 7-5 kazanan Azarenka, diğer seti 6-1 alarak adını yarı finale yazdırdı. Azarenka yarı finalde Serena Williams'ı eleyen Stephens ile mücadele edecek.

Erkeklerde ise son Amerika Açık şampiyonu Andy Murray, Fransız rakibi Jeremy Chardy'i, 6-4, 6-1 ve 6-2 sonuçlanan setlerle çok rahat şekilde yenerek yarı final bileti aldı.