Arama motorunda en üst seviyelerde sitelerin görünmesi için kullanılan bir sistem olan SEO, her geçen gün kendini yenileyen çalışmalar bütünüdür. Sıklıkla kullanılan arama motorlarında en üst seviyelerde ve arama yapan kişilerin dikkatini çekeceği en üst noktalarda ziyaretçi sayılarınızı daha fazla artırabilme şansınız vardır. Bu performansı artırmak ve arama motorlarında daha üst seviyelerde yer almak için SEO’nun ne şekilde kullanıldığını, ne tür kuralları olduğunu biliyor olmanız gerekir. SEO kurallarına adım adım uyarak her gün daha fazla ziyaretçi elde edebilirsiniz.

SEO hakkında bilinmesi gereken en önemli noktalardan bir tanesi tanıtımınıza katkı sağlamasıdır. Ziyaretçilerden herhangi bir ücret alınmaz aynı zamanda sitenize gün içerisinde ne kadar görüntülendiğini, kişi miktarlarını ve markanın her geçen gün kaliteli bir şekilde artırabilen uygulamadır. Arama motoru optimizasyonu olarak da bilinen SEO, web sitelerinin performanslarının ileri düzeyde iyileştirilmesine olanak sağlar. Sizlerde, SEO fiyatları öğrenerek web sitenizin daha fazla gelişmesine katkı sağlayabilirsiniz.

Arama Motorları Nasıl Çalışır ve Kullanılır?

SEO ile ilgili detaylı bilgi edinen ve sitelerinin iyi yönde performans göstermesini talep eden kişilerin en çok sorduğu sorulardan bir tanesi arama motorlarının nasıl çalıştığı ve ne şekilde kullanıldığıdır. Öncelik olarak dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan bir tanesi sitenizin satışı yapılan ürünler ile ilgili olan alakası ve güvenirliliğidir. Aynı zamanda sitelerde uzmanlıkta önem arz eden konular arasında yer alır.  Arama motorları kullanıcılara alakalı olan sonuçları süzerek sunar. Bu nedenle sitenizde bu faktörleri eklemeniz sizlere avantaj sağlar.

Anahtar Kelimelerin Önemini Unutmayın

SEO çalışması arasında en önemli konulardan bir tanesi anahtar kelimelerdir. SEO çalışmalarında anahtar kelimeler olmazsa olmaz konumda yer alır. Bu nedenle sitenizde anahtar kelimeleri kullanmaya özen göstermeniz gerekir. Örnek vermek gerekirse; potansiyel ziyaretçiler, hangi şekilde aramalar yapıyor? İstedikleri neler? Gibi sorular sorarak bu soruların cevaplarına göre sitenizde anahtar kelimeleri belirleyerek kullanmanız gerekir. Sayfanızda binlerce kelimeleri kullanmanız mümkün değildir. Bu nedenle en sık kullanılan anahtar kelimeleri belirleyerek terimleri optimize edebilirsiniz.

Anahtar kelimeler tercih ederken bazı noktaları göz önünde bulundurmanız gerekir. Bu noktalar rekabet ve alaka düzeyidir. İnsanların arama motorlarında arama yaptığı konular ile piyasada ki rekabet doğru orantılıdır. Anahtar kelimeler ile siteyi ön plana çıkartacak ve diğer rekabet ettiğiniz kişilerden ön planda olmanıza yardımcı olacak anahtar kelimeleri süzerek hedef kitlenizin dikkatini çekebilirsiniz.

SEO Kurallarında Web Sitenizde Yapılması Gereken Değişiklikler Nelerdir?

İç optimizasyon olarak bilinen web sitesi içeriğinizde ön plana çıkmak için SEO kurallarına yönelik olarak sitenizi düzenlemeniz gerekir. Web sitenizde yapılması gereken değişiklikler şu şekildedir;

Web siteniz hangi sektör ile ilgiliyse o sektöre yönelik olarak güncel bilgiler eklemeniz gerekir. Eklediğiniz bilgiler doğrudan kullanıcıyı bilgilendiren açıklamalar ile sitede yer almalıdır.

Her sayfa ve her bir konu için ilgi çekici başlıklar belirlenmeli ve bu başlıkları da açıklama ile birlikte kullanmanız gerekir.

Başlık etiketleri de bir düzene vakıf olmalıdır. H1-H6 başlık etiketleri en sık tercih edilen başlık etiketleridir. Sizlerde web sitenize uygun olarak başlık metni kullanabilirsiniz.

Mobil telefonlar pratiklik sağlamasından dolayı en çok kullanılan ürünlerin başında geliyor. Bu nedenle araştırma yapılırken mobil aracılığı ile yapılıyor. Sizlerde web sitenizin mobile uygun olarak düzenleyerek daha dikkat çekici bir sayfa oluşturabilirsiniz.

Web site içerisinde yer alan bilgilerin kolaylıkla açıldığından emin olmanız gerekir. Sürekli olarak donma ve benzeri problemlerin olması ciddi oranda risk taşır.

SEO Performans Ölçümleri Ne Şekilde Yapılır?

Sitenizde SEO uygulamalarını kullanıyorsanız çok yönlü performans ölçümleri yapabilirsiniz. Bu ölçümler neticesinde sitenizin daha fazla geliştirilmesine katkı sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda kısa süre içerisinde sizlere yol gösteren niteliği olmasından dolayı hangi alanlarda yanlış yaptığınızı direkt olarak görebilirsiniz. SEO performans ölçümleri şu şekilde yapılır;

Kanal gruplama ile performans ölçümü: Ücretli arama, yönlendirmeler, sosyal medya uygulamaları ve e-posta gibi çeşitli pazarlama kanalları ile karşılaştırma yaparak performans ölçümlerini değerlendirebilirsiniz.

Diğer dönüşümler ile kıyaslama: Sitenizin performansını dönüşüm oranları ile ölçüm yaparak değerlendirebilirsiniz.

Ziyaretçilerin ortalaması ile performans ölçümü:  Ziyaretçileriniz web sitesinde ne kadar vakit geçirdiği ve gerçek ziyaretçilerin hemen görünme oranları ile performans ölçebilirsiniz.