AKP'li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının işyerleri ve hastane saldırılarında eşi Hacı Esvet, çocukları Adil ve Celal’i yitiren anne Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde “Adalet” talebiyle başlattığı nöbet eylemi 36'ncı gününde devam ediyor.

Sabah saatlerinde adliye önüne gelen Şenyaşarlar, bina dışındaki bariyerlerin önünde oturarak hukuk arayışına başladı. 

'RAMAZAN AYINDA DA BURADAYIZ'

Burada konuşan Ferit Şenyaşar, karşı karşıya kaldıkları saldırıları anımsatarak, "Adil bir yargılama olsaydı tutuklu kardeşim serbest bırakılırdı. Ailem darmadağın olmuş. Kardeşime ağır bir ceza verilerek tek kişilik bir odada tutuluyor. Biz eve gidemiyoruz. Ramazan ayı boyunca burada olacağız. İftarlarımızı burada açacağız. Gitmeyeceğiz. Savcının dediği 23 kişi tutuklanmadan buradan kalkmayacağız" dedi.

'KAMU KURUMLARINDA İŞE ALINDILAR'

Şenyaşar, hastanede kendilerine saldıran AK Partili Yıldız'ın akrabalarının Suruç Belediyesi’nde ve resmi kurumlarda işe alındıklarını öne sürerek, şöyle devam etti: "Bizim teşhis ettiğimiz kişiler şuan kamu kurumlarında çalışıyorlar. Benim kardeşim kimseyi öldürmedi. Bilirkişi raporları da bunu kanıtlamaktadır."

Kaynak: MA