Adalet Nöbeti’ni 577 gündür Urfa Adliyesi önünde sürdüren Şenyaşar’a polis, “Burası eviniz değil” diyerek engel olmak istedi. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 577’nci gününde devam ediyor. Emine Şenyaşar, sağlık sorunlarından kaynaklı nöbeti Suruç ilçesinde bulunan evlerinde sürdürürken; Ferit Şenyaşar, sabahın erken saatlerinde Urfa Adliyesi önüne geldi.

PANKARTA İZİN VERİLMEDİ 

Ferit Şenyaşar, “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda nöbet başlatarak beton bloklara “Şenyaşar ailesi için adalet, herkes için adalet” yazılı pankart astı. Polisler, uzun zamandır beton bloklara asılan pankarta “Kabahatler Kanunu”nu gerekçe göstererek müdahale etti. Müdahaleye tepki gösteren Şenyaşar, sökülen pankartı polislerin alıkoymasına engel oldu. 

'ADLİYE ÖNÜNDEN AYRILMAYACAĞIZ' 

Polisin müdahalesine dair konuşan Ferit Şenyaşar, 577 gündür adalet mücadelesi verdiklerini vurgulayarak, “İnsanlarımız devlet hastanesi içerisinde katledildi. Kardeşim haksız yere 4 yıldır tek kişilik hücrede tutuluyor. Biz burada yetkililerden adalet ve görevlerini yapmalarını istiyoruz. Her gün adliye önüne geliyoruz. Elimizde bir pankartımız var. İnsanlık suçunun sorumlularının cezalandırılmasını istiyoruz. Bu taleplerimiz karşılanmak yerine bugün de adliye önünde Urfa Başsavcısı ve Güvenlik Şube Müdürü yine aynı metotla zor kullanarak pankarta el koymaya çalıştı” diye konuştu. Adliye önünden uzaklaştırılmaya çalışıldığını söyleyen Şenyaşar, “Tehditlerle adliye önünden ayrılmayacağız” dedi.

GÖZALTI TEHDİDİ 

Bir süre eylemini elinde tuttuğu pankart ile sessiz sürdüren Şenyaşar, pankartı yeniden bariyerlere astı. Ancak polisler ikinci kere pankarta müdahale etti. Müdahale esnasında adliye binası önünde bulunan İnsan Hakları Derneği (İHD) Şube Eşbaşkanı Mustafa Vefa, daha önce pankartlar ile ilgili emsal kararlar verildiğini ifade etmesi üzerine polis, “Bizi yönlendirmeyin, pankarta el koymamıza engel olursa bizi engellemekten Ferit Şenyaşar hakkında adli işlem yaparız” diyerek gözaltı tehdidinde bulundu. 

Polis, “Burası sizin eviniz değil” diyerek Şenyaşar’ı bariyerler önünden kaldırmaya ve pankartı almaya çalıştı. Bunun üzerine Ferit Şenyaşar, bir kez daha pankartı bariyerlere asmadan elinde tutarak, eylemini sürdürdü. Ferit Şenyaşar’ın adliye binası önündeki eylemi devam ediyor. 

Kaynak: MA