Adalet mücadelesini sürdüren Şenyaşar ailesi, “Vaatleri arasında adalet olmayanlar, iktidara talip olmasın. Kaybedecekler” dedi. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti, 555’inci gününe girdi. Emine Şenyaşar, sağlık sorunlarından kaynaklı nöbeti Suruç ilçesinde bulunan evlerinde sürdürürken; Ferit Şenyaşar ise, sabah erken saatlerde Urfa Adliyesi önünde bulunan “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda nöbeti başlattı. Şenyaşar, adliye binası önünde bulunan beton bloklara “Şenyaşar ailesi için adalet herkes için adalet” yazılı pankart asarak, yolu adliyeye düşen avukat ve yurttaşlara aile olarak maruz kaldıkları katliamı ve sürdürdükleri adalet mücadelesine dair bilgi veriyor. 

‘KAYBEDECEKLER’

Eşi ve iki oğlu gözleri önünde katledilen Emine Şenyaşar, dün AKP'li Yıldız'a "Hakaret ve iftira attığı" gerekçesiyle hakim karşısına çıktı. Aile dünkü duruşmaya dair sanal medya hesaplarından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Adalet Bakanlığı hesaplarını etiketleyerek, “‘Adalet mülkün temelidir’ yazısı altında eşi ve iki evladı hastanede katledilmiş, 555 gündür adliye kapısında adalet talep eden anne yargılanıyor. Vaatleri arasında adalet olmayanlar, iktidara talip olmasın. Kaybedecekler” mesajı paylaştı. 

Kaynak: MA