Adalet sağlanana kadar nöbet yerlerinin bütün Türkiye olacağını belirten Şenyaşar ailesi, farklı kentlerdeki konferans ve panellere katılacaklarını söyledi. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti eylemi 647’nci gününde sürüyor. 

'PANKARTI ELLERİNDE TUTUYORLAR'

Suruç ilçesindeki evlerinden Urfa Adliyesi önündeki Şenyaşar Adalet Köşesi'ne bir kez daha gelen ailenin eylemi resmi plakalı araçlarla engelleniyor. Resmi plakalı araçların "Adalet" yazılı pankartının asıldığı yeri kapatması sonrası aile pankartı, park ettikleri kendi araçlarına asıyordu. Bugün o yerinde kapalı olmasının ardından Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar, "Adalet" yazılı pankartı ellerinde tutarak, adliye bahçesine giren kapının önünde nöbetini sürdürdü. Araçlar geldiğinde kenara çekilen aile araçların gitmesinin ardından aynı yerde pankartı açarak "Adalet" talep etmeye devam etti. 

ADALET BAKANININ SÖYLEMLERİ

Nöbete ilişkin konuşan Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önündeki nöbetlerinin sürdüğünü belirtti. Dayanacak güçlerinin kalmadığını belirten Şenyaşar, "Haklıyız ama haklı olmamız yetmiyor, adalet sağlanmıyor. Dün Adalet Bakanı istismar davasıyla ilgili ‘açıklama yapamam, benim açıklamam yargıyı etkiler’ diyor ama davamızla ilgili olaydan sonra milletvekilini dinleyerek yaptığı açıklama halen kamuoyunda, medyada duruyor. Bütün gerçekler ortaya çıktı. Bizim hiçbir örgütle bağlantımız olmadığını Türkiye istihbaratı araştırdı, polisler, emniyet, valilik araştırdı, resmi olarak tespit etti" dedi. 

'PANKARTIMIZ ENGELLENİYOR'

Cumhurbaşkanının davaları ile ilgili sessiz durduğunu belirten Şenyaşar, "Arkamızda adliye var. Bunun içinde cumhuriyet savcıları var. Savılar buradaki nöbetimizi engellemek için sağda ve solda iki araç bulunuyor. Bu araçlar görevlendirilmiş, bu araçların görevlendirilmesinin tek sebebi 'Adalet' pankartını engellemektir. Başsavcının buradan geçtiğinde vicdanen rahatsız olduğunu düşünüyoruz. Vicdanen rahatsız olmazsa bu iki aracı pankart astığımız yere indirmezdi" dedi. 

'MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Adalet sağlanana kadar nöbet yerlerinin bütün Türkiye olacağının altını çizen Şenyaşar, bu zulmü her yerde dile getireceklerini ifade etti. Şenyaşar, "Türkiye'nin farklı yerlerinde konferans, panellere gideceğiz. İnsan hakları ihlallerine en büyük örnek Urfa Adliyesi'dir. Bu hukuksuzluk devam ediyor. Biz mücadelemizde kararlıyız, haklıyız. TBB başta olmak üzere bütün barolar davamızı sahiplenmiştir. Tüm hukuk örgütleri desteklerini sunacaklar. Biz gücümüzü haktan, savunmadan alıyoruz. Adalet sağlanana kadar da mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: MA