Adalet Nöbeti'ni sürdüren Şenyaşar ailesi, 17 Ocak'ta görülecek duruşmaya AKP milletvekillerini de çağırarak, "Gelsinler, kendi dava arkadaşlarının nasıl bir katliam yaptığını tanıklardan dinlesinler" dedi. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ve saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti, 676'ncı gününde sürüyor. Anne Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar, adliye önüne pankart asarak, nöbet eylemlerini sürdürdü. 

'CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN KORUNUYOR'

Ferit Şenyaşar, hukuktan ve adaletten bahseden herkesin Urfa Adliyesi önüne bakmasını istedi. Urfa halkının tamamının annenin bu acısını yaşadığını belirten Şenyaşar, "Katliamı yapan iktidar partisinin milletvekilidir. Bu milletvekili Cumhrubaşkanı tarafından korunuyor. Bütün Urfa halkı da bu zulme tanıktır. AKP, Türkiye genelinde bir oy kaybı yaşıyor. En büyük oy kaybını da Urfa'da yaşayacak. Biz haklıyız, talebimiz hukuktur. Hukuk sınırları içinde nöbetimize devam ediyoruz" diye konuştu. 

AKP'Lİ VEKİLLERE ÇAĞRI

Kendilerine yönelik hastanede gerçekleştirilen saldırıya dair açılan davanın Meletî'de 17 Ocak'ta görülecek duruşmasına da değinen Şenyaşar, şunları söyledi: "Partisinin tüzüğünde adalet olan bütün siyasi partileri temsilcileri ile birlikte Meletî'ye bekliyoruz. Buna iktidar partisinin milletvekilleri de dahildir. Milletvekilleri gelsinler, kendi dava arkadaşlarının nasıl bir katliam yaptığını resmi olarak tanıklardan dinlesinler."

Kaynak: MA