Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) saldırılarına maruz kalan Şengal bölgesinde, IŞİD saldırıları ardından bölgeye ulaşan YPG ve PKK güçlerince oluşturulan 'Şengal Bölgesi Ortak Savunma Komutanlığı' bir açıklama yaparak, "Şimdi Şengal dağları ile yamaçları ve eteklerindeki tüm köyler Şengal Bölgesi Ortak Savunma Güçleri'nin denetiminde bulunuyor," diye duyurdu.

Direniş için oluşturulan komutanlık bugün yaptığı açıklamada, Şengal bölgesinin 3 Ağustos'ta işgal edildiğini ve yüzbinlerce insanın göçe maruz kaldığını hatırlatarak, "Halkımız insanlık dışı saldırılar karşısında dağlara sığındı" dedi.

Açıklamada, bu nedenle Şengal dağlarına gelerek halkın savunmasının alındığı belirtilerek, PKK, YPG ve Şengal Direniş Birlikleri'nin ortak bir komutanlık kurduğu kaydedildi. Komutanlık, "Başından itibaren Şengal dağlarında halkımızı koruduk. Şimdi Şengal dağları ile yamaçları ve eteklerindeki tüm köyler Şengal Bölgesi Ortak Savunma Güçleri'nin denetiminde bulunuyor. Biz bu bölgeyi koruyoruz. Şengal Dağları'ndaki tüm halkımız şu an güvenlikteler" dedi.

Komutanlık, mücadelenin süreceğini belirterek, "Ezidi halkımıza söz veriyoruz, Ezdixan'ı çetelerden temizleyinceye ve Şengal bölgesini güvenlik bir şekilde Ezidi Kürtlerimizin eline teslim edinceye kadar mücadele ve direnişimiz sürecek" diye ekledi. (ANF)