25 Temmuz 2015’ten bu yana 11 kez erişime engellenen Sendika.Org, 24 Ekim 2016 gecesi bu kez herhangi bir resmi karar da açıklanmaksızın yurtiçinde erişime engellendi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’ya telefonla ulaşan Sendika.Org avukatlarına bilgi verilmedi, “Yazılı başvuruda bulunun” denildi.

Sendika.Org “Fiili engel karşısında gerekli itirazları başlatıp, engelsiz yeni adresimizi de kısa süre içinde aktifleştireceğiz” açıklaması yaptı.

15 Temmuz darbesi öncesinde site engellemelerini Başbakanlık emriyle Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) uyguluyordu. 15 Temmuz darbesi sonrası kapatılan TİB’in görevini devralan BTK siteleri engellemeye başladı. Başbakanlık emriyle BTK siteleri hemen engel kararı alıyor, uyguluyor, mehkemeler de daha sonra hiçbir inceleme yapmadan bu konuda hemen kapatma kararı çıkarıyor.

Erişime engelli sitelerden sadece Rusya’nın resmi haber ajansı Sputniknews.com üzerinde, Ak Parti’nin Rusya geriliminde geri adım atmasıyla hiçbir açıklama yapılmadan engel kaldırıldı. Engelli diğer sitelerin durumu ise belirsizliğini koruyor. (Demokrat Haber)