Adana'da üyeleri polis saldırısına uğrayan Furkan Vakfı'nın kurucusu Alparslan Kuytul'un eşi Semra Kuytul, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in olaylarla ilgili açıklamasına sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla yanıt verdi.  

Semra Kuytul paylaşımında, "İlk defa burada açıklıyorum, sonra tekrar konuşuruz. Alparslan Hoca hapisteyken Doğu Perinçek bizde olduğunu düşündüğü bazı şartları madde madde söyleyip (4 madde) "bazı cemaatler bizim dostumuz" diyerek bana selam göndermişti.. Atasözü: Kedi ulaşamadığı ete mundar dermiş!" ifadelerini kullandı. 

PERİNÇEK'İN SİLİVRİ KONUŞMASI PAYLAŞILDI

Semra Kuytul'un bu paylaşımına ise Vatan Partisi'nden videolu yanıt geldi.

Vatan Partisi sosyal medya hesabından, Doğu Perinçek'in Ergenekon davasından tahliye edildiği akşam Silivri'de yaptığı konuşmayı paylaştı.

Paylaşılan videoya şu not düşüldü:

"Semra Kuytul’un bu açıklaması tamamen yalandır. Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek, FETÖ’yle birlikte isimlerini belirterek Furkan Vakfı gibi dış bağlantılı cemaatlerin tasfiye edilmesi kararlılığını defalarca ifade etmiştir. Furkan Vakfı ve cümle tarikatlara karşı tutumumuz Ergenekon'dan çıkarken vurguladığımız gibi "Kınından çıkmış kılıç gibiyiz" cümlesinde özetlenmiştir. Bugün o cümlenin ne anlama geldiğini FETÖ de, Furkan Vakfı da anlamış olmalı. Hiçbir yalan onları kurtaramaz."

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek katıldığı bir programda Adana'da üyelerinin serbest bırakılması için eylem yapan Furkan Vakfı'nı eleştirerek "Bunlar Ortaçağdan kalan gruplar" demişti.