Dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra hakkında "terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan eski HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in yargılanmasına devam edildi.

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Güzel katılmazken avukatları salonda hazır bulundu.

Mahkeme Heyeti Başkanı Okay Koç, Güzel'in Maraş merkezli depremlerden etkilendiğini bu nedenle duruşmaya katılmayacağını gerekçe gösteren mazeret dilekçesini okudu. Koç, Güzel'in mazeretinin kabul edildiğini belirtti.

Avukat Senem Doğanoğlu, bir önceki celsede "durma" talebinde bulunduklarını hatırlatarak bu talebi yinelediklerini söyledi.

Talep üzerine görüşü sorulan duruşma savcısı, Güzel'in 22 Aralık 2022'de milletvekilliğinin sonlandırıldığını ve yargılanmasında hukuken bir sakınca olmadığını savunarak, talebin reddini istedi. Mahkeme heyeti, avukatların "durma" talebini oybirliğiyle reddetti. Savcı, Güzel'in tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Avukat Sinem Coşkun davaya konu olan fotoğrafların 2014'te çekildiğini, PKK'li Volkan Bora'nın telefonunda başka kişilerle de fotoğrafları olduğunu, o kişilerin yargılanıp beraat aldığını kaydetti. Coşkun, Güzel'in tahliyesini talep etti.

Avukat beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Semra Güzel'in tutukluluk halinin devamına hükmederek, duruşmayı 28 Nisan 2023'e erteledi.