Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın başlattığı açlık grevinde 118’inci güne girildi. 

Açlık grevinin 76’ncı gününde tutuklanan iki eğitimcinin serbest kalması talebiyle 43 gün önce açlık grevine başlayan ve kendisi de KHK ile mesleğinden ihraç edilen öğretmen Esra Özakça, eşi Semih Özakça’yı cezaevinde ziyaret etti. Aylık açık görüş hakkını kullanan Esra Özakça, Semih Özakça’nın ve avukatı ile görüşen Nuriye Gülmen’in son durumunu BirGün’den Hüseyin Şimsek'e anlattı.

Semih Özakça’nın avukat görüşünü yakın bir zamanda tamamladığı için koğuşuna geri dönmediğini ve cezaevinin görüş bölümünde kendisini beklediğini anlatan Esra Özakça, “Eşim Semih, açlık grevinin benim üzerimdeki etkisini ilk kez ben onun yanına yürürken gördü. Açlık grevi nedeniyle yürümekte zorlanıyorum.” dedi.

“SEMİH'İN BOYNUNDA  AĞRI VAR” 

Semih Özakça’nın tekerlekli sandalye ile aile ve avukat görüşlerine gidebildiğini söyleyen Esra Özakça, “Semih, böbreklerinde ağrılar olduğunu söyledi. Saçları ve vücudundaki tüyler dökülmeye başlamış. Boynunda çok ağrı var. Kas ağrıları da yoğunlaşmış. Gözü, kulağı dışarıda. Son iki gündür kendisine dört gazete veriliyor. Bu nedenle dışarıdan daha çok haber alıyor” şeklinde konuştu.

Nuriye Gülmen’in de sağlık durumunun kötüye gittiğini dile getiren Esra Özakça, “Nuriye, avukatlarına böbreklerindeki ağrılardan bahsetmiş. Özellikle sağ böbreğinde çok fazla ağrının olduğunu ve idrarında kepeğe benzeyen maddeler olduğunu söylemiş” diye konuştu.

“VÜCUDU ATEŞLENİYOR” 

Nuriye Gülmen’in kollarında ve bacaklarındaki ağrıların şiddetlendiğini anlatan Esra Özakça, “Nuriye avukatlarına karın bölgesinde şiddetli gaz olduğunu anlatmış. Kendisini çok rahatsız ediyormuş. Ayrıca her gün aynı saatte vücudu ateşleniyormuş. Bununla birlikte iğne batması hissi de geliyormuş. Bir süre bu ağrıyla yaşadıktan sonra birden geçiyormuş” dedi. 

Nuriye Gülmen’in avukatlarına kollarını kullanabildiği için duyduğu mutluluktan da söz ettiğini anlatan Esra Özakça, “Nuriye, kollarındaki ağrılar nedeniyle mektup yazamadığını ve buna çok üzüldüğünü söylüyordu. Ancak dün kollarını kullanabilmiş” ifadelerini kullandı.