Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yaşayan ve 2005 yılında sahibi olduğu Umut Kitapevi saldırısında yaralı kurtulan Şemdinli Belediyesi eski eşbaşkanı Seferi Yılmaz’ın evine yerleştirilmiş bir kayıt cihazı bulundu.

Evde yapılan temizlik sırasında cihazı fark eden Yılmaz ailesi, cihazı söktüklerinde halen çalışır durumda olduğunu fark etti.

Cihazı bahar temizliği yapılırken mutfak dolabının üst tarafına yerleştirilmiş bir yerde bulduklarını Seferi Yılmaz, “Cihazı bulduğumuz alan hiç kullanılmayan bir yer. Temizlik yaparken orada bir cihazın olduğun fark ettik” dedi.

Daha önce de sesler duyduklarını ama buzdolabının sesi olduğunu düşünerek çok da ihtimal vermediklerini ifade eden Yılmaz, “Cihazı çıkardığımızda halen çalışır durumdaydı. Düğmeli bir cihazdı ve ışıkları halen yanıyordu. Biz onun düğmesini kapattık ve ışık da söndü. Şuan cihaz hala elimizde” diye belirtti.

Mezopotamya Ajansı’ndan Adnan Bilen’in haberine göre cihazın ne olduğunu bilmeseler de bildikleri kesin olan şeyin cihazın kayıt yaptığı olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Çünkü cihazın ucunda kamera da bulunuyor” bilgisini verdi.

Bu durumun hukuksuz ve yasadışı olduğunu aktaran Yılmaz, “Geçmişte bunun örnekleri çok görüldü ve bunun üzerinden sansasyonel gelişmeler oldu. Sonrasında tüm bunlar FETÖ’ye mal edildi. Maalesef bununla gördük ki AKP döneminde de bu uygulamalar demek ki devam ediyor” dedi.

Yasa dışı yollarla hakkında bilgiler toplandığını belirten Yılmaz, “Hatta evimizin içerisine kadar cihaz yerleştirecek bir noktaya taşıdılar.  Burası bir aile evidir ve mahremiyet durumu var. Ama bunu bile yasadığı bir şekilde tersine çevirdiler” diye konuştu.

Cihazın muhtemelen 2016 Aralık ayında evlerine yapılan baskın sırasında konulduğunu düşündüklerini söyleyen Yılmaz, “Çünkü o gün eşimle birlikte gözaltına alındık ve evde kimse kalmadı. Bizim evi o an kontrol altına almamız mümkün değildi” dedi.

Sorumluların açığa çıkarılmasını isteyen Yılmaz, “Avukatımla görüştükten sonra cihazı gerekli yerlere ileterek suç duyurusunda bulunacağım. Cihazın seri numaraları mevcuttur ve nereye ait olduğu da biliniyordur” diye konuştu.