Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifa etmeden önce Cumhubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ve aralarında geçen diyalogu bugünkü köşesinde taşıdı.

Erdoğan’ın kamuoyuna yapılan açıklamadan istifa kararını öğrenmesine ihtimal vermediğini belirten Selvi, "işin perde arkasını öğrenebilmek için Süleyman soylu ile zaman zaman görüştüğüm telefon numaralardan kendisine ulaşmaya çalıştım" dedi.

Selvi'nin Hürriyet'te, "Erdoğan ile Soylu arasında istifa görüşmesi" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle:

Süleyman Soylu, istifa açıklamasında, “Sayın cumhurbaşkanım benim bağışlasın... Onurla yürüttüğüm İçişleri bakanlığı görevimden istifa ediyorum” dediği için, bu kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşerek mi alıp almadığı tartışma konusu olmuştu.

İSTİFADAN ÖNCE ERDOĞAN’LA GÖRÜŞTÜ

Peki Süleyman Soylu, istifa kararını açıklamadan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştü mü? Edindiğim bilgiye göre görüşmüş. Hem de kapsamlı bir görüşme gerçekleşmiş. Kamuoyuna açıklama yapılmadan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Süleyman Soylu arasında bir görüşme gerçekleşmiş. Soylu, sokağa çıkma yasağıyla ilgili yaşanan kargaşadan dolayı tüm sorumluluğun kendisine ait olduğunu söylemiş. Bedel ödeme adına istifa etmek istediğini ifade etmiş.

ERDOĞAN İLE SOYLU ARASINDAKİ DİYALOG

Erdoğan ile Soylu arasında şu diyalog gerçekleşmiş.

Erdoğan- Gerek yok.

Soylu-Efendim konjonktür onu gerektiriyor. Sizin elinizi rahatlatmak için istifa ediyorum

Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikinci bir şey söylemesini beklemeden, ”Hakkınızı helal edin” demiş.

Yazının tamamı burada.