Hürriyet gazetesi köşe yazarı Abdülkadir Selvi, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra partilerin milletvekili dağılımının değişeceği yönünde iddialar olduğunu yazdı.

Selvi, muhalefet cenahından ise ‘Cumhur ve Millet Partisi oluşuyor’ şeklinde değerlendirmeler yapıldığı ifade edildi.

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Abdülkadir Selvi, “Seçim sonrasına dönük hesaplar başladı” başlıklı bugünkü köşe yazısında, TBMM Başkanlığı’ndan istifa eden Binali Yıldırım’dan boşalan Meclis Başkanlığı koltuğu için Genel Kurul’da yapılan seçimler sonrası, iktidar ve muhalefet vekilleriyle yaptığı kulis görüşmelerini kaleme aldı.

“İki parti oluşuyor. Cumhur partisi ve millet partisi” ifadelerinin yer aldığı yazıda, 31 Mart sonrası milletvekili dağılımında da değişiklik yaşanacağı ifade edildi.

Selvi’nin yazısındaki ilgili kısım şöyle:

‘İKİ PARTİ OLUŞUYOR; CUMHUR VE MİLLET PARTİSİ’

“İktidar kulisinde İstanbul ve Ankara seçimleri üzerinde duruluyordu. Muhalefet kulisinde ise buna ilave olarak Adana, Antalya ve Mersin üzerinde duruluyordu. Sohbet ettiğim eski bakanlardan biri “İki parti oluşuyor. Cumhur partisi ve millet partisi” diyerek sahadaki durumu özetledi. AK Parti’nin Ankara büyükşehir belediye başkan adayı Mehmet Özhaseki, oylamalara girip çıktıktan sonra etrafını saran milletvekillerine umutlu mesajlar verdi. Bir ara MHP’li Sadir Durmaz’la birlikte çıktılar kulise. Özhaseki, “İttifak görüşmeleri sırasında o kadar çok beraber çalıştık ki şimdi de ayrılamıyoruz” diye espri yaptı.”

‘MİLLETVEKİLİ DAĞILIMI DEĞİŞECEK’

Selvi’nin yazısındaki "1 Nisan hesapları" başlıklı kısmı şöyle devam etti:

“İktidar kulisinde seçimlerle ilgili yapılan değerlendirmelerde, millet ittifakının adaylarıyla birlikte ekonominin üzerinde durulurken, muhalefet kulisinde ise kendi adaylarından ziyade ekonomiye umut bağlamış bir hal vardı.

Meclis Başkanlığı seçimi tamamlanınca milletvekilleri seçimlerden sonra görüşmek üzere veda ettiler. Ancak hepsinin kafasında 1 Nisan’da siyaseti neyin beklediği sorusu vardı.

İYİ Parti üzerine değerlendirmeler geldi kulağıma. Tecrübeli isimlerden, seçimlerden sonra milletvekili dağılımının değişeceği yönünde yorumlar dinledim. Seçim sonrasına dönük hesaplar şimdiden başladı.”

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.