Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Anayasa Mahkemesi'nin Barış Akademisyenleri için 'hak ihlali' kararını yorumladı. Barış bildirisini desteklemediğini dile getiren Selvi, akademisyenlerin bildiri yayımladığı için hapse atılmasının da yanlış olduğunu ifade etti. Selvi, yerel mahkemenin AYM'nin kararına uymayacağı yönünde duyumlar aldığını yazdı.

Selvi, "Belli ki Anayasa Mahkemesi illiyet bağı arıyor. Elbette ki varsayım üzerine hüküm bina edilemez. Anayasa Mahkemesi’nin yaklaşımı yerinde. Ancak PKK’nın yayın organı olan ANF’de yayınlanan çağrı metnini dahi yeterli bulmama biraz fazla naif bir yaklaşım olmuş" dedi.

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Anayasa Mahkemesi’nin ifade özgürlüğü yönündeki tavrı geleceğe dönük umutların tazelenmesine yol açtı. Bildiri yayınladığı için akademisyenlerin hapse atılıp mesleklerinden ihraç edilmesi yanlıştı. İki yanlıştan bir doğru çıkmadı. Anayasa Mahkemesi’nin ihlal kararının yerel mahkeme tarafından uygulanacağı konusunda emin değilim. Hatta AYM’nin ihlal kararının yerel mahkeme tarafından uygulanmayacağı yönünde kokular geliyor burnuma. Mehmet Altan kararında olduğu gibi. Benim durumum ise Voltaire misali, düşüncelerine katılmıyorum ama düşüncelerini savunma hakkını sonuna kadar destekleyeceğim."