Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimi için AK Parti'nin yeni bir strateji ile hazırlandığını söyledi.

Abdulkadir Selvi, Hürriyet'te "İstanbul’da seçim rüzgârı nereden esiyor?" başlığıyla yayımlanan yazısına "Partiler İstanbul seçimleri için kolları sıvadılar. AK Parti, yeni bir strateji ile seçimlere hazırlanıyor" ifadesiyle başladı.

Selvi şöyle devam etti:

"Aslında Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazandığı ’yüz yüze iletişim’ stratejisine dönülüyor. CHP’de de önemli yenilikler var. AK Parti de İstanbul seçimleriyle ilgili olarak Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz ile tanıtım ve medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ı yetkili kıldı. AK Parti’nin seçim kampanyasının önemli ölçüde değişmesi bekleniyor. Öncelikli olarak propaganda dilinin değişeceği söyleniyor. Kutuplaştırıcı bir dil ve beka söylemi yerine, kucaklayıcı ve tüm kesimlerin ittifakını esas alan bir söylemin kullanılacağı ifade ediliyor. AK Parti’nin seçim stratejisinin ilk ipuçlarını paylaşmakta yarar var.

1- Yüz yüze iletişim esas alınacak. Seçmenle birebir ilişki kurulacak.

2- Sandığa gitmeyen seçmenler tek tek ziyaret edilecek. Sandığa gitmeyen 1 milyon 700 bin seçmenin yüzde 70’inin AK Parti seçmeni olduğu düşünülüyor.

3- Daha önce AK Parti’ye oy vermiş ancak 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’ye oy vermeyen seçmenler belirlenip ziyaret edilecek.

4- Geçersiz oy veren 290 bin 276 seçmenle görüşülecek. Gönüllere girilecek.

5- İstanbul’un demografik haritası çıkarılacak. Hemşeri grupları üzerinde illerin milletvekillerinin de katılımı ile özel bir çalışma yürütülecek.

6- İstanbul seçimlerinde belirleyici olan Kürtlere yönelik ayrı bir çalışma yapılacak. 31 Mart seçimlerinde HDP’yi hedef alan ’Yallah Kürdistan’a’ ve ’terörist’ifadeleri nedeniyle AK Parti’ye oy vermeyen muhafazakâr Kürtleri kazanmak için yeni bir dil kullanılacak.

7- AK Parti’ye mesafeli duran muhafazakâr entelektüelleri ikna süreci başlatılacak.