Beşiktaş, 25 yaşındaki İstanbul doğumlu Ermeni oyuncu Aras Özbiliz'in transferi için Spartak Moskova ile 1.5 milyon Euro’ya anlaşmaya vardı.

Hollanda'nın Ajax ve Rusya'nın Kuban Krasnodar takımlarında forma giyen Özbiliz, Beşiktaş tarafından İspanya'nın Rayo Vallecano takımına kiralanacak.

IRKÇI YORUMLAR

Ermeni oyuncunun Beşiktaş tarafından transfer edilmesi üzerine bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından ırkçı yorumlar yapıldı.

Bu yorumlar üzerine “Hoş geldin Aras Özbiliz” diyerek açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan “Ermeni futbolcu Aras Özbiliz’in Beşiktaş’a transfer olmasından büyük mutluluk duydum” dedi.

Kendisi de Ermeni olan Selina Doğan, spor ve sportif rekabetin toplumların birbirini tanıması, anlaması ve kardeşlik bağlarını güçlendirmesi bakımından önemli bir rol oynadığını hatırlattı.
 
Aras Özbiliz’in bundan sonra Türkiye’de futbol oynayacak olmasını Türk ve Ermeni toplumları arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirmesi bakımından önemli bulduğunu söyleyen Selina Doğan bunu bir fırsat olarak görüyor.

LEFTER KÜÇÜKANDONYADİS DE BİR RUMDU”

Sosyal medyada Aras Özbiliz’e yönelik etnik kimliğinden dolayı ırkçı bir kampanya başlatılmasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirten Selina Doğan “Unutulmasın ki Aras Özbiliz, Bakırköy’de doğmuş ve bu toprakların yetiştirdiği bir değerdir” dedi.


Selina Doğan, bu ülkeye futbolun ilk olarak Müslüman olmayan halklar tarafından getirildiğini, ilk kulüplerin onlar tarafından kurulduğunu ve  Türk futbolunun efsane ismi Lefter Küçükandonyadis’in de bir Rum olduğunu hatırlattı.

1 Kasım seçimlerinde CHP'den Selina Doğan, HDP’den Garo Paylan ve AKP’den Markar Esayan meclise giren Ermeni vekiller olmuştu. (Mehmet Göcekli / Demokrat Haber)