CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, gayrimüslim azınlıkların mezarlıklarına yapılan saldırıların bir arada yaşama kültürüne olan saldırı anlamına geldiğini belirterek azınlık mezarlıklarının koruma altına alınmasını istedi. 

Adıyaman’ın Mara mahallesinde bulunan Süryani mezarlığına önceki gün yapılan saldırı, milletvekili Selina Doğan tarafından TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirildi. 

Genel Kurul’da konuşan Doğan, Adıyaman’da Süryani mezarlığının saldırıya uğradığını, saldırı sırasında bazı mezarların tahrip edildiğini, üzerinde Süryanice ve Türkçe yazılı olan haç şeklindeki mezar taşlarının kırıldığını belirtti. Doğan, Adıyaman’daki Mor Petrus Mor Paulus Süryani Kilisesi’ne bağlı olan mezarlığa 2006 yılında da bir saldırı gerçekleştirildiğini, bu yılın Haziran ayında Hatay’da Yahudi mezarlığına da benzer bir saldırı yapıldığını hatırlattı.
 
Ankaralı Ermenilerin bir dönem yoğun olarak yaşadığı, bugün Yenikent’e bağlı Zir Vadisi içinde bulunan Stanoz köyündeki mezarlığın da defineciler tarafından tahrip edildiğini belirten Doğan, “Bir cemaatin, bir milletin, dinsel bir grubun mezarlıklarına saldırmak bir arada yaşama kültürüne saldırmaktır. Tarihimize saldırmaktır” dedi.  

Saldırıların o mezarlarda yatanların çocuklarında ve torunlarında derin yaralara yol açtığını ifade eden Doğan, “Bir an önce bu saldırıyı gerçekleştirenler yakalanmalı ve cezalandırılmalı” dedi. Milletvekili Doğan, gayrimüslim azınlıkların mezarlıkları koruma altına alınmalıdır talebinde bulundu. (Demokrat Haber)