Urfa'da 16 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından kentte, hasar tespit çalışmaları sürüyor. 3 bin 154 kişinin konut, iş yeri, araç ve muhtelif ev eşyasının zarar gördüğü selde kaybolan TIR şoförü Emin Ergün ise hâlâ aranıyor.

Sele neden olan yapılaşma ve alınmayan önlemlerle ilgili eleştirilere konu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise alt geçit için "Benim dönemimde yapılmamıştı" savunması yaptı.

Kentte 14-15 Mart'ta etkili olan sağanakta, plansız yapılaşma nedeniyle Karakoyun, Cavsak, Karaköprü ve Sırrın dereleri taşıp sel meydana geldi.

Abide Köprülü Kavşağı alt geçidi ile Veysel Karani, Akabe ve Süleymaniye mahalleleri, selin en çok etkilediği noktalar oldu. Abide Köprülü Kavşağı ile bazı binaların bodrum katlarında 16 kişi hayatını kaybetti.

KAYIP TIR ŞOFÖRÜNE ULAŞILAMADI

Evrensel’in haberine göre, Hilvan- Bozova yolunda aracıyla sele kapılan TIR şoförü Emin Ergün'ün bulunması için ise ekiplerin çalışmaları sürüyor. Ergün'ün son görüldüğü Yalıntaş Mahallesi yakınlarında 90 personel ve 2 helikopter, görev yapıyor. Şanlıurfa Valiliği'nden de konuya ilişkin yapılan açıklamada, "İlimizde meydana gelen sel felaketinde maalesef 16 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bozova ilçemizde kaybolan bir vatandaşımız için arama çalışmaları da 2 helikopter ve 90 personel ile devam ediyor. Bir an önce kendisine ulaşabilmeyi temenni ediyoruz" denildi.

3 BİN 154 KİŞİNİN ZARARI OLDU

Selin ardından 5 kişinin hayatını kaybettiği Abide Köprülü Kavşağı'nda temizlik çalışmaları da tamamlandı. İtfaiye ekiplerince temizlenen kavşak, sağanak uyarısının ardından gece saatlerinde ulaşıma kapatıldı. Diğer alt geçitlerde de olası risklere karşılık araç geçişine izin verilmedi. 9 bin 622 personel ve bin 687 araç ile selin izleri silinirken, kentte hasar tespit çalışmaları sürüyor. Şu an kadar 3 bin 154 kişinin konut, iş yeri, araç ve muhtelif ev eşyasının zarar gördüğü tespit edildi.

"BENİM DÖNEMİMDE YAPILMAMIŞTI" SAVUNMASI

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de Abide Köprülü Kavşağı'nda inceleme yaptı. Bu esnada son duruma ilişkin bilgi veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül sel felaketinde şahsına yönelik tepkilere karşı kendini, Abide Kavşağı'nın kendi döneminde yapılmadığını söyleyerek savunmaya çalıştı. Beyazgül, "Alt geçit, benim dönemimden önce yapılmıştı. Fakat benim ile alaka kurmak istiyorlar. Bizim canlarımız suyun içindeyken; Abide Kavşağı ile ilgili yakıştırmalar yapılıyor. Bunları, milletimin vicdanına yönlendiriyorum. Millet, Urfa halkı her şeyi görüyor, Bizim sabahlara kadar çalıştığımızı herkes görüyor" diye konuştu.

Kavşakta daha sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da inceleme yaptı.

SU KUYRUĞU

​Öte yandan sel sonrası içme sularına çamur karışması nedeniyle kentte, 40 saat kesinti uygulandı. Bu süreçte mahallelere tankerlerle su dağıtıldı. Halk ise dağıtılan sulardan almak için uzun kuyruklarda beklemek zorunda kaldı.