Tutuklu bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Kurban Bayramı mesajında, “Temennimiz kurbanlar vermediğimiz ve kurban olmadığımız bayramlardır, bu bayramın adı da barıştır" dedi.
 
Yerine kayyım atanmasının ardından tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı, tutuklu bulunduğu Kayseri Bünyan 2 Nolu T Tipi Cezaevi'nden Kurban Bayramı mesajı gönderdi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Basın Bürosu tarafından yayımlanan mesajda Mızraklı, "Eşitlik, adalet ve özgür yeni bir yaşamı mücadele ile yaratacağız" dedi. Mızraklı'nın mesajı şöyle: "Faşizmin tüm ülkeyi cezaevine çevirmeye çalıştığı böylesi zorlu bir süreçte bizler duvarların arkasında, sizler duvarların öte tarafında mücadele ediyorsunuz. Ülkenin faşizmin karanlığı tarafından kuşatıldığı ve yaşamın yangın yerine çevrildiği böylesi bir süreçte Kurban Bayramı’nı karşılamaktayız. Bizler özgürlüğe inançlı kişiler olarak, bayramların sevinç ve beraberlik temelinde, hissederek yaşanması için de mücadele ettik, etmeye devam edeceğiz. Temennimiz kurbanlar vermediğimiz ve kurban olmadığımız bayramlardır, bu bayramın adı da barıştır.
 
Eşitlik, adalet ve özgür yeni bir yaşamı mücadele ile yaratacağız. Bayramların bu barışçıl özünü, toplumsal yaşamın tüm alanlarına taşıyarak, eşitlik, adalet ve özgür bir yeni yaşam modeli yaratacağımıza olan inançla sizleri selamlıyor, mutlulukla geçireceğiniz bir bayram diliyorum."