Hakkındaki soruşturmalar gerekçe gösterilerek 19 Ağustos'ta görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı, 31 Mart yerel seçimlerine 11 gün kala Hicran Berna Ayverdi’nin aleyhine verdiği ifade doğrultusunda 22 Ekim’de tutuklandı.

Mızraklı hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Duruşması öncesi açıklama yapan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı Sinan Adıyaman, “Diyarbakır’da halkın sağlık sorunlarına sahip çıktığı, yoksullukla mücadele ettiği için halk tarafından çok iyi bilinmekte ve sevilmektedir” dediği Mızraklı'nın serbest bırakılmasını istedi.

SEGBİS İLE KATILMASI BEKLENİYOR

Mızraklı’nın tutuklandığı dava dosyası, hakkında daha önce açılan ve tutuksuz yargılandığı Diyarbakır 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava ile birleştirildi.

“Terör örgütü üyesi olmak” iddiasıyla 7 yıl 6 ay ile 15 yıl arasında değişen hapis istemiyle yargılanan Mızraklı’nın duruşmaya tutuklu bulunduğu Kayseri Bünyan T2 Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılması bekleniyor.

YOKSULLUKLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI DA SUÇLAMA KONUSU

Mızraklı hakkındaki suçlamalar arasında seçim sürecinde katıldığı eylem ve etkinlikler, Hicran Berna Ayverdi’nin aleyhine verdiği ifadeler ve Sarmaşık Yoksullukla Mücadele Derneği çalışmaları bulunuyor.

Söz konusu bu derneğin içerisinde Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, iş örgütleri ve AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu da bulunuyordu.

SEÇİME 11 GÜN KALA ALEYHİNE İFADE VERİLDİ

Etkin Pişmanlık Yasası’ndan faydalanan Hicran Berna Ayverdi, tutuklandıktan 3 yıl sonra cezaevinde iken seçime 11 gün kala Mızraklı’nın aleyhine ifade verdi.

Ayverdi ifadesinde anestezist olduğunu ve Mızraklı’nın hekimlik yaptığı dönemde birlikte aynı hastanede çalıştıklarını söyleyerek 2013 yılında Mızraklı’nın bir örgüt mensubunu tedavi ettiğine yönelik iddiada bulunmuştu.

Mızraklı’nın Cezaevinden fotoğrafları şöyle: