BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş seçim çalışmalarına Ağrı'da devam etti. Fethiye'deki HDP seçim bürosunun açılışı sırasında yaşanan gerginlikten çetelerin sorumlu olduğunu söyleyen Demirtaş, provokasyonlara karşı seçmeni uyardı, sağduyu çağrısında bulundu.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Büyük Ağrı Caddesi'nde yaptığı konuşmada, Doğubayazıt'ın kentin en ağır bedeller ödeyen ilçelerden biri olduğunu belirtti.

Demirtaş, "Bugün Türkiye'nin her yerinde HDP şahsında, sizin yaktığınız meşale diğer halkları aydınlatıyor. Bu nedenle birileri bu kadar telaşlı, bu kadar kaygılı. O parti tabelasını oraya asmak, onu yapanlara hesap sormak bizim boynumuzun borcudur" dedi.

"Günyüzü görmedik kendi topraklarımızda, köle muamelesine tabii tutulduk. Sizin mücadeleniz o günleri bitirdi. Bugün topraklarımızda başı dik yürüyoruz, bu sizin fedakarlığınız sayesindedir" diyen Demirtaş, seçimlerin birçok şeyi belli edeceğini söyledi.

Demirtaş, seçimlerde "Kim daha güçlü, kimin projeleri var, kim barıştan yana" bunu göreceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"30 Mart'ta partimize oy verirken sadece belediye başkanımıza oy vermeyeceğiz. 30 yıllık mücadelenin, uzun maratonun seçimidir. Bazid halkı olarak serhat bölgesinde kıvılcımı siz yaktınız ve bugün bütün serhatta sizin yaktığınız kıvılcımla özgürlük şarkıları söyleniliyor. Ne kadar güçlü olduğunuzu verdiğiniz mücadeleyle bütün dünyaya gösterdiniz.

Ortadoğu'da ayağa kalkmış bir halk gerçeği var. Bugün Türkiye'nin her yerinde HDP şahsında sizin yaktığınız meşale diğer halkları aydınlatıyor. Bu nedenle birileri bu kadar telaşlı, bu kadar kaygılı. Biliyorlar ki BDP-HDP'nin aydınlattığı yerler bir daha karanlık olmaz, düşmanlık olmaz. Biliyorlar ki BDP ve HDP'nin olduğu yerlerde faşistlik olmaz."

Demirtaş, HDP seçim bürolarına yönelik saldırılarla ilgili de konuştu. Olayların provokasyon olduğunu söyleyen Demirtaş, sağduyu çağrısı yaptı: ''Siz asla provokasyonlara gelmeyin asla prim vermeyin. Ağrı'nın arabası yakılıyor zarar veriliyor kim yapıyorsa alçaktır. Bizimle ilişkilendirilmek isteniyor. Bizi bırakın emniyet içindeki bazı çetelere bakın belli ki bir çete burada halkı birbirine düşürmeye çalışıyor.''

"HDP'ye olan saldırıları el birliğiyle kimler yapıyor dikkat edin. Bir ilçenin kaymakamı, emniyet amiri, belediye başkanı 'biz o tabelayı indireceğiz' diyorlar ve belediyenin aracıyla indiriyorlar. Eğer o belediye başkanı, eğer o kaymakam, eğer o emniyet amiri AKP'nin tabelasını indirmiş olsaydı bugün nerelere sürgün olurlardı Allah bilir" diyen Demirtaş, şöyle devam etti:

"Buradan sizlere sesleniyorum. O parti tabelasını oraya asmak, onu yapanlara hesap sormak bizim boynumuzun borcudur. Hükümet buna göz yumabilir, oradaki küçük bir grup da büyük bir iş yaptığını zannedebilir. Ben günlerdir serhatta dolaşıyorum, her yerde CHP, MHP, AKP'nin bayraklarını görüyorum.

Bizim halkımız niye saldırmıyor. Neden? Çünkü kafamız özgürlükçü. Neden? Çünkü zaten biz büyük bir halkız, yüreğimiz büyük. Biz bunların zihniyetinin ne olduğunu biliyoruz. Biz istiyoruz, bunlar gelip meydanlara çıksınlar ki boylarının ölçüsü belli olsun. Biz bunların halk nezdinde ne olduğunu biliyoruz. Dikkat edin Tekirdağ, Urla, Fethiye ve daha birçok yerde saldırılar olurken ne başbakan ne MHP ne de CHP genel başkanları hiç bu olaylara değinmiyorlar. Neden? Çünkü el birliğiyle bunları destekliyorlar.'' (NTV)