HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hastaneye sevk ediliyor.

Kız kardeşi ve avukatı Aygül Demirtaş tarafından tutulduğu Edirne Cezaevi’nde rahatsızlandığı ve bir süre bilincini yitirdiği açıklanan Selahattin Demirtaş için hastaneye sevk kararı verildi.

Demirtaş’ın hangi hastaneye götürüldüğü öğrenilemezken Adalet Bakanlığı’nın konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Edirne Cezaevi’nde tutulan Selahattin Demirtaş’ın avukatı ve kız kardeşi Aygül Demirtaş bugün sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ağabeyinin 26 Kasım günü cezaevinde nefes almakta güçlük yaşadığı için kısa süreli bilinç kaybı yaşadığını söyledi.

Hastaneye sevki için 7 gündür başvuruda bulunduklarını ancak sevkin gerçekleştirilmediğini söyleyen Demirtaş, “Demirtaş’ın sağlığıyla ilgili en küçük bir olumsuzluğu düşünmek dahi istemiyoruz. Bunun sorumluları, bu vebalin altından kalkamazlar” dedi.

Ağabeyinin bilinci kapandığı anda ilk müdahaleyi koğuş arkadaşı Abdullah Zeydan’ın yaptığını söyleyen Demirtaş, “Müvekkilimiz acil servis yerine, kapsamlı bir müdahale ve tedavi için kliniğe sevkini talep etmiştir. Cezaevi doktoru da Demirtaş’ın kardiyoloji, nöroloji ve gastroenteroloji olmak üzere üç ayrı bölüme sevk edilmesini istemiştir” demişti.