Batı Karadeniz'de meydana gelen sellerde vefat edenlerin sayısı 31'e yükseldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sel nedeniyle Kastamonu'da 29, Sinop'ta 2 kişinin öldüğünü, Bartın'da kaybolan 1 kişiyi arama çalışmalarının da sürdüğünü açıkladı.

Şu ana kadar Bartın'da 341, Kastamonu'da 1025, Sinop'ta ise 472 kişi tahliye edildi.

Daha sonra Twitter hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ölü sayısının Kastamonu'da 32'ye, Sinop'ta ise 6'ya yükseldiğini aktardı: 

"Kastamonu’da 32 can kaybımız var. 228 kişi selden etkilendi. Hastanelerimizde 12 kişinin tedavisine devam ediliyor. Sinop’ta 6 can kaybımız var. Ayancık Devlet Hastanesi’nde tedavi gören 56 hastanın 38’i Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’ne nakledildi. 18 hasta evlerine nakledildi."

YAŞANAN SELLERDE SON DURUM

Kastamonu’da 32 can kaybımız var. 228 kişi selden etkilendi. Hastanelerimizde 12 kişinin tedavisine devam ediliyor. 32 adet ambulans, 24 adet UMKE timi, 1 set çadır, 1 hastane donanımı ve 1 adet unimog ile toplam 215 sağlık personeli görev başında.

YAŞANAN SELLERDE SON DURUM

Sinop’ta 6 can kaybımız var. Ayancık Devlet Hastanesi’nde tedavi gören 56 hastanın 38’i Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’ne nakledildi. 18 hasta evlerine nakledildi. 27 ambulans, 16 UMKE, 1 Mobil komuta aracıyla toplam 149 sağlık personeli görev başında.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kastamonu Bozkurt'taki sel felaketini, "Benim gördüğüm en ağır sel felaketi burası, Dereli'nin 5 misli diyebiliriz. İlçe ikiye bölündü" diye anlatmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre de yangın ve seller ile bundan sonra meydana gelecek benzeri afetlerden zarar gören afetzedeler için yardım kampanyası düzenlenecek.

BAKAN DÖNMEZ: ELEKTRİK, SU İHTİYACI VAR, ARAMA KURTARMA DEVAM EDİYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, selin vurduğu Bozkurt ilçesinde incelemelerde bulundu. 

Bakan Dönmez, sel nedeniyle bölgede elektrik ve su gibi altyapı ihtiyaçlarına gerek duyulduğunu söyleyerek, "İlk etapta vatandaşlarımızın arama- kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bir taraftan da şehirde kalan insanlarımızın elektrik, su gibi altyapı ihtiyaçları var. Elektrikle ilgili de ciddi manada hasar görmüş durumda burada şebekemiz. Yerinde olmayan trafolarımız var. Geçici olarak mobil jeneratörlerle kritik yerlerin elektriğini veriyoruz ve besliyoruz ama şu anda hala birinci katlarında su olan binalar var. Orada temizlik işleri bitmeden elektrik vermemiz doğru olmaz. O çalışmaların bitmesini bekliyoruz" dedi.

ÖLÇER APARTMANI'NDA ARAMA- KURTARMA ÇALIŞMASI 

Öte yandan Ezine Çayı kenarında bulunan ve dere yatağının taşması sonucu yıkılan sekiz katlı Ölçer Apartmanı'nda arama- kurtarma çalışmalarına da devam ediliyor.