Dünya Seks İşçileri Günü nedeniyle İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği, seks işçilerine yönelik öz savunma eğitimi verileceği çağrısında bulundu.

İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği, sıklıkla şiddete maruz kalan seks işçilerine yönelik 3 Mart Dünya Seks İşçileri Günü vesilesiyle öz savunma eğitimleri verileceğini duyurdu.

Burcu Karakaş'ın Milliyet'te yer alan haberine göre halen başvuruların sürdüğü program kapsamında yakın boğuşma, çoklu ve bıçaklı saldırılara karşı koyma ile Tayland boksu eğitimleri verileceği açıklandı. Üç ay sürecek eğitimlerin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nden sonra başlayacağı ve milli tekvandocu bir hoca tarafından verileceği öğrenildi.

İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi:
“Türkiye’de seks işçileri henüz resmi olarak işçi haklarına sahip değiller. Seks işçileri iş hayatlarında yaşadıkları şiddet olaylarında kanunlarla korunmak bir yana dursun, tahrik sebebi olmaya devam etmektedir. Özellikle gece çalışan seks işçileri çok sıklıkla erkek şiddetine maruz kalmaktadır. Başvuru durumunda kolluk kuvvetleri bu saldırılar hakkında herhangi bir işlem yapmama eğilimdedir. Konu yargıya taşındığında adil yargılanma gerçekleştirilmemektedir. Bu adaletsizlikler çerçevesinde seks işçilerinin öz savunma dışında başka bir seçeneği kalmamaktadır.”