Edebiyat çözümlemeleri ve öykü-roman yapıtlarıyla tanıdığımız Sedat Sezgin’den bu defa deneme-inceleme kitabı. “Edebi İzler Peşinde” adıyla önümüzdeki hafta itibarıyla okurla buluşabilecek. 

Tanıtım Bülteninden:

Demokrat Haber, Edebiyat Haber ve Oggito gibi sitelerde okumaları üstüne yazdığı yazılarının yanı sıra romanları ve öykü kitaplarından tanıdığımız Sedat Sezgin’den sıradan okurlarla edebiyatseverlerin beğeniyle okuyacağı ve satır aralarında yaşadıkları döneme ve coğrafyaya yeniden bakmak zorunda kalacakları “Edebi İzler Peşinde” deneme-inceleme kitabı KDY etiketiyle yayımlandı.

Tadımlık:

Janina: “Nasıl bir dünya bu? Birinin gövdesi ayakkabı, köfte, sosis veya yatağın önüne serilen halı oluyor, birinin kemikleri çorba yapmak için kaynatılıyor… Birinin karnından ayakkabılar, kanepeler, çantalar yapılıyor, birinin kürküyle ısınılıyor, birinin eti yeniliyor, küçük parçalar bölünüp, yağda kızartılıyor. Dâhice felsefelere ve teolojilere birçok düşünce uygulanmış olmasına rağmen, bu felaket, bu kitle katliamı, zalimce, ruhsuz, otomatik olarak, vicdanlar sızlanmadan, bir an bile düşünmeden sahiden de gerçekleşiyor mu? Öldürmenin ve acının ilke olduğu nasıl bir dünya bu? Bizim neyimiz var?”

Janina, polis karakolunda karşısındaki görevlilere seslenmiyordu sadece, bize, okura ve zamanımızın insanlarına haykırıyordu belki de, ama tıpkı polis karakolundaki insanlar gibi çoğumuzun kulakları da Janina’nın çığlığına maalesef sağır, şimdilik buna hiç kuşku yok.

Şunu da eklemeliyim: Janina çağımıza ait biri değil. Doğaya karşı duyarlılığı ve doğaya verilen zarar karşısındaki öfkesi, bizimkini katbekat aşıyor. Belki onun yöntemi şiddet barındırdığı için doğru olmayabilir, hatta oldukça da korkutucu. Ancak barbarlığı durdurmanın henüz icat edilmiş bir yöntemi de yok...

Arka kapak yazısı:

Bazen bir film, bir roman, bir öykü, bir şiir ve hatta bir tek dize bile bize bambaşka dünyaların kapılarını aralar ve bununla da kalmaz kendi hayatımız üzerinde birtakım değişiklikler yapmayı sağlar. Yazar Sedat Sezgin kendisinden de bir şeyler katarak ve makul bir mesafede durarak okudukları-izledikleri üstüne kafa yorup bu izlerin peşine düşüyor ve bu kapıları sonuna kadar aralamaya çalışarak adeta başka bir okuma şeklinin de mümkün olabileceğini gösteriyor.   

Sedat Sezgin kimdir?

1981 Batman doğumlu. Çocukluğunu köyde geçirdi. Lisans eğitimini sağlık alanında tamamladı. Yazın yaşamına öyküyle başladı. Sözcükler, Lacivert, Sincan İstasyonu, Şehir, Ekin Sanat gibi dergilerde öyküleri yayımlandı. Ayrıca Demokrat Haber, Oggito, Edebiyat Haber ve bazı sitelerde yaptığı okumalar üzerine yazıyor.