Elazığ'da 28 Mart 2019'da evinde ölü bulunan Kazakistan uyruklu üniversite öğrencisi Yeldana Kaharman, daha önce organize suç örgütü kurmaktan hüküm giyen Sedat Peker’in yayımladığı video ile yeniden gündeme geldi.

Kadın örgütleri, Mehmet Ağar'ın oğlu Tolga Ağar'ın adının anıldığı olayın aydınlatılması çağrısında bulunmuş, ancak olayla ilgili haberlere erişim engeli getirilmişti.

Bir dönem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a destek mitingleri düzenleyip barış isteyenleri  "oluk oluk kanlarını akıtmakla" tehdit eden, daha sonra Berat Albayrak ve "Pelikancılar" tarafından hedef alındığını öne sürüp yurt dışına çıkan, Makedonya'da sahte evrakla ikamet ettiği ortaya çıkan Sedat Peker, bugünlerde grubuna yönelik düzenlenen operasyonla yayımladığı videolarla gündemde.

9 Nisan'da 5 ilde eş zamanlı düzenlenen ve eşi ile çocuklarının kaldığı Beykoz'daki villasında da arama yapılan operasyon sonrası Peker, YouTube hesabından "Şahsıma yapılan kanunsuzlukların taşeronu Mehmet Ağar ve Pelikancılardır" başlıklı bir video yayımladı.

Videoda "Konuşacağım, anlatacağım" diyen Peker, Mehmet Ağar'ın Azeri milyarder Mübariz Mansimov’u "FETÖ üyesi" ilan edip cezaevine attırdığını ve ardından -Bodrum Yalıkavak Marina'yı kastederek- "mallarına çöktüğünü" öne sürdü. Peker ayrıca "Üç ay içinde 12 tane video çekerek yaşananları sizlerle paylaşacağım" dedi.

"TECAVÜZ EDİYOR, BABASI KIZI ALDIRIYOR, ERTESİ GÜN ÖLÜ BULUNUYOR"

Peker, bahsettiği devam videolarından ilkini bugün yayımladı.

"Mehmet Ağar ve Pelikancıların Gerçek Yüzü (Ödeşmek Adettendir!)" başlıklı videoda, Mehmet Ağar ve AKP'den milletvekili seçilen oğlu Tolga Ağar hakkında bir dizi iddiayı dile getirdi. Gündeme getirilen iddialardan biri de Elazığ'da 28 Mart 2019'da evinde ölü bulunan Kazakistan uyruklu üniversite öğrencisi Yeldana Kaharman'a ilişkin.

Peker olaya dair özetle şunları söyledi:

"Bir tane kızcağız var Kırgız veya Kazak uyruklu. Bir gün evvel jandarmaya gidiyor, 'Tolga Ağar bana taciz yaptı'. Tecavüz, kibarlaştırmaya gerek yok. Kıza tecavüz ediyor. Kız şikayet ediyor. Daha sonra helikopterle gelip babası (Mehmet Ağar) bu kızı aldırıyor. Kız ertesi günü ölü bulunuyor… Kimse ağzını açmıyor. E derin devletin başı. Adam ne isterse o oluyor. Şimdi daha da kazmıştır, daha da derin olmuştur… 18 yaşında kız çocuğu, kimi kimsesi yok, burada öğrenci, öldü gitti, arayan yok soran yok. Allah var. Sormaz mı hesabını…"

Peker ayrıca "Öbür videolarda derin devletimiz başı Sayın Mehmet Ağar ile 1996'da Kıbrıs'ta faili meçhul bir şekilde öldürülen Kutlu Adalı'yı konuşacağız. Ama (emekli yarbay) Korkut Eken'i de alacağız. Vallahi aklımı tatile çıkardım. Beni küçültemezsiniz, kurban edemezsiniz" dedi.

YELDANA KAHARMAN OLAYI NEDİR?

Elazığ'da Kanal 23 Televizyonu'nda program sunuculuğu yapan Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Yeldana Kaharman, 28 Mart 2019'da evinde ölü bulunmuştu.

Yeldana Kaharman'ın eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın oğlu AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar ile röportaj yapmak için evine gittikten bir gün sonra ölü bulunması dikkat çekmişti.

Kaharman’ın, "cinsel saldırıya uğradığı" ve "intihar ettiği" iddiaları basına yansımıştı.

Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, 6 Şubat 2020'de Kadıköy Süreyya Operası önünde düzenlediği eylemde şüpheler üzerine, şu soruların yanıtlanmasını talep etmişti:

*"AKP Milletvekili Tolga Ağar'ın Yeldana'ya tecavüz ettiği iddiası doğru mu?

*Mehmet Ağar'ın oğlunu helikopterle aldırdığı doğru mu?

*Kaharman gerçekten intihar mı etti, tecavüz sonrası intihara mı sürüklendi, yoksa susturulmak mı istendi?"

HDP Eş Genel Başkanı Buldan da 10 Mart 2020'de partisinin Meclis grup toplantısında "Elazığ’da Kırgızistan uyruklu kadın gazeteci Yeldana Kaharman şüpheli bir biçimde öldü ve intihar olarak kayıtlara geçirildi. Ama yine burada da işin ucu bunlara, AKP’ye dayanınca olayın üzeri kapatıldı" demişti.

Ankara'da 2020 yılında düzenlenen 8 Mart eyleminde de kadınlar “Cinayetler örtbas edildi. AKP bizden neyi saklıyor? Nadira Kadirova’ya ne oldu? Yeldana Kaharman’a ne oldu?” diye sormuştu.

Ekşi Sözlük’teki “Yeldana Kaharman” başlığına ve BirGün gazetesinin haberine erişim engeli getirilmişti. Erişim engellerine dair yapılan haberler de "kişilik hakları ihlali" gerekçesiyle erişime engellenmişti.

Kaynak: Evrensel