Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, bugün yayınladığı 7. videoda Mehmet Ağar'a ilişkin iddialarını sürdürmüş ve 90'lı yıllardaki faili meçhul cinayetlerden Ağar'ı sorumlu tutmuştu.

Peker, ''Mehmet Ağar'ın Emniyet Müdürü olduğu dönemde en iyi arkadaşları Behçet Cantürk, Hüseyin Baybaşin, Savaş Buldan. 'Kürt iş adamları' diyorlar. Hayır. Hepsi uyuşturucu işi yapıyordu. Hepsinden para aldı, hepsinin işini halletti'' ifadelerini kullanmıştı.

Peker'in açıklamalarında bahsettiği Savaş Buldan'ın eşi HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan bir açıklama yaptı.

Buldan sosya medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Yıllardır hep söyledik şimdi yine söylüyoruz. Savaş Buldan ve arkadaşları devleti yönetenler tarafından öldürüldü. Cinayeti işleyenler göstermelik yargılandı ve beraat etti. Şimdi yeniden başa dönüyoruz ve yargılanmaları için girişimde bulunacağız'' ifadelerini kullandı.

SAVAŞ BULDAN CİNAYETİ

Savaş Buldan, 2 Haziran 1994'te İstanbul'da bulunan Çınar Oteli'nden, polis kimlikli, polis yelekli ve telsizli sekiz kişi tarafından Adnan Yıldırım ve Hacı Karay'la birlikte kaçırıldı ve sonrasında öldürüldü.

Buldan ve arkadaşlarının cesetleri, 4 Haziran 1994'te Bolu'nun Yığılca ilçesi Melen çayı kenarında bulundu.

İşkence yapıldığı, vücudunda yanık izleri görüldüğü, derisinin soyulduğu, göğsüne ve başına kurşun sıkıldığı otopsi raporu ile belgelendi.

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın bulunduğu 19 kişi hakkında, Savaş Buldan, Behçet Cantürk, Namık Erdoğan gibi isimlerin de öldürüldüğü faili meçhul cinayetler hakkında "cürüm işlemek amacıyla kurulan silahlı örgütün faaliyeti çerçevesinde adam öldürmek" gerekçesiyle hapis cezası istenen bir dava açıldı. Ancak davanın 2019’daki karar duruşmasında bütün sanıklar beraat etti.