Suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker'in iddialarıyla gündeme gelen Halil Falyalı'nın öldürülmesine ilişkin olarak bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Yerel basına yansıyan haberlere göre, gözaltına alınan zanlının bu sabah Girne mahkemesine çıkarılmasının bekleniyor.

POLİS TEYAKKUZDA

Halil Falyalı’nın aracının şoförü ile Girne’de dün akşam suikastla öldürülmesi Kıbrıs’ın genelinde büyük yankı uyandırdı. Adanın kuzeyinde suikastla ilgili olarak çok yönlü soruşturma başlatılırken, adeta olağanüstü hal durumu yaşanıyor. Tüm polis teşkilatı teyakkuza geçmiş durumda. Polis ülkenin tüm sınır kapılarında kontrol yapıyor.  Ercan Havalimanı'nın yanı sıra tüm liman ve Güney-Kuzey sınırlarında polisler devriye atıyor. Şüpheli görülen tüm şahıslar kontrol edilirken, olaya karıştığı öne sürülen araç her yerde aranıyor ve olayın tanıklarının ifadelerinin alınıyor.

'ARAÇTAKİ İKİ ERKEK FOTOĞRAFINA DAİR HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR'

KKTC polisinden yapılan yazılı açıklamadaysa, dün gece sosyal medyada şüphelilerin görüntüsü olarak yayılan fotoğrafa ilişkim bilgi verildi. Açıklamada, “Haber sitelerinde ve sosyal medyada, bir araç içerisinde yer alan iki erkek şahsa ait görüntülerin, iş adamı Halil Falyalı ve şoförünün öldürülmesi olayının failleri olduğu ve polis tarafından arandığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Şahısların olayla bağlantısının olmadığı saptanmakla beraber, mesele polis tarafından çok yönlü olarak titizlikle soruşturulmaktadır” denildi. 

SERDAR DENKTAŞ: FAİLLER BULUNMALI

Falyalı olayı Kıbrıs genelinde, özellikle geleneksel medyayla sosyal medyada da büyük yankı uyandırmış durumda. Olayın duyulmasından sonra birçok Kıbrıslı Türk sosyal medya aracılığıyla son gelişmelerle ilgili kaygısını paylaştı. 

Falyalı suikastına sosyal medya aracılığıyla tepki gösteren tanınmış Kıbrıslılardan birisi de geçtiğimiz dönemde faal siyasete veda eden Serdar Denktaş oldu. Denktaş, “Siyasi yaşantımda birçok girişimine engel olmuş, çok kez birbirimize diklenmişizdir. Ama o bu memleketin insanı. Dostça bir araya gelip yiyip içtiğimiz de olmuştur. Bu akşam saldırıya uğrayıp öldürülmesi olayı ülkemizde neler oluyor diye hepimizi düşündürmeli. Polis asker tüm emniyet güçleri suçluları hemen bulmalı. Ailesinin gözü önünde cereyan eden bu cinayetin failleri mutlaka bulunmalı” açıklamasında bulundu. 

FALYALI CİNAYETİ MANŞETLERDE

Kıbrıs Türk medyasının bugünkü manşetleriyse Falyalı cinayetine odaklanmış durumda. Kıbrıs gazetesi suikastı “Mermi yağdırdılar” başlığıyla okuyucularıyla paylaşıyor. Yeni Düzen “Dehşet Gecesi” manşetini kullanırken, Halkın Sesi son gelişmeleri “Korkunç Suikast” başlığı altında derledi. Havadis gazetesiyse ilgi çekici “Ülke Kor Karanlıkta, Hesaplar Kurşunla” manşetiyle son gelişmelere odaklandı. 

Kıbrıs Türk medyası gibi Kıbrıs Rum medya kuruluşları da olayın duyulmasının ilk anından itibaren Falyalı cinayetini merceği altına aldı. Rum medya kuruluşları olayla ilgili olarak Falyalı’nın Türkiye ve Kıbrıs’taki bağlantılarına dikkat çekiyor. 

Kaynak: Gazete Duvar