İstanbul Maltepe Başıbüyük mahallesinde arazi kavgasından çıktığı belirtilen silahlı çatışmada üç kişi öldürüldü. Olayda ölen Uğur Köroğlu'nun Gülsuyu'nda Hasan Ferit Gedik'in öldürülmesi olayında yargılanmış ve Sedat Peker'in adamı olduğu iddia edilmişti. 

Dün saat 16.00'da yaşanan çatışma iddialara göre şöyle gelişti: Mevlüt Mesut Bilgin'e ait araziye gelen 3 kişi, arazi anlaşmazlığı yüzünden Bilgin ile tartışmaya başladı. Çıkan kavgada Mevlüt Mesut Bilgin ile buraya gelen Metin Gökhan Ocakçı, Uğur Köroğlu ve Batuhan Ş. silahlardan çıkan kurşunla yaralandı. Mevlüt Mesut Bilgin, Metin Gökhan Ocakçı ve Uğur Köroğlu yapılan müdahalelere rağmen kaldırıldıkları hastanede öldü. Çatışmada ölen Uğur Köroğlu, Gülsuyu'nda uyuşturucuya karşı düzenlenen eylemler sırasında öldürülen Hasan Ferit Gedik cinayetinde sanık olarak yargılanırken 'suç örgütü kurmaktan' aranan firari Sedat Peker'in adamı olduğu iddia edilmişti.

Gezi eylemleri Maltepe Gülsuyu'nda açıklama yapan ve uyuşturucuya geçit vermeyeceklerini açıklayan grup dışardan geldiği belirtilen bir grubun silahlı saldırısına uğramıştı. 30 Eylül 2013'te yaşanan olayda vurulan Hasan Ferit Gedik vefat etmiş, 3 kişi yaralanmıştı. Gedik'in ölümünün ardından Uğur Köroğlu tutuklanarak cezaevine gönderildi ve ancak kısa bir süre sonra serbest bırakıldı.

Tutuksuz yargılanan Köroğlu, duruşma salonuna girerken üzerinde bıçakla yakalandı ve emniyet görevlilerince nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'na götürüldü ancak hakkında bir işlem başlatılmadı.

Mahkemede 2017 tarihinde dinlenen ve Gülsuyu'ndaki saldırı hakkında itiraflarda bulunan sanık Mert Kazan ise Köroğlu'yla birlikte mahallede 'çete kurulduğunu' iddia ederek heyete, “Siz suçluları serbest bıraktınız” diye tepki gösterdi. Kazan ifadesine şunları söyledi: “Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin (ESP) kurşunlanması ve yaralama olayında Engin Saba, Ercan Çiftçi, Doğukan Cep, Uğur Köroğlu ile birlikte 9 kişi var. Hep suçluları tahliye ettiniz, onlar dışarıda bir çete kurdu. Mahkemeye gelip şikayetini geri alan müştekilere 5’er bin lira para verdiler.”

'MAHALLEDE PEKER'İN ADAMLARI VAR'

Mahallede Sedat Peker'in çete kurduğu iddiaları ise 2015'te yeniden gündeme geldi. Peker'in, 7 Ocak 2015'te Gülsuyu için Twitter'da paylaştığı, “DHKP-C mahalleye yerleşmiş” sözlerinin ardından mahallede çatışmalar artmaya başladı. Yaralanan isimlerden biri de Kadir Baylan'dı. Baylan, “Daha önce bu işler için ülkücüler kullanılırdı, şimdi de mafya ve uyuşturucu çeteleri kullanılıyor. Ama bizi yerimizden etmelerine hiç birisinin gücü yetmeyecek. Bizim Hasan Ferit’e verilmiş bir sözümüz var. Mahallemizden uyuşturucu çetelerini kazıyana kadar mücadelemiz devam edecek” diyerek mahallede Peker'in adamlarının çatışma çıkarttığını söyledi.

Dün yaşanan çatışmada ölen Köroğlu'nun Peker'le ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile çekilmiş fotoğrafları da medyaya yansıdı. 

Kaynak: MA