Uzun zamandır sosyal medya hesaplarından paylaşım yapmayan Sedat Peker'in yeni fotoğrafını eşi Özge Peker paylaştı.

Yayınladığı videolarda dile getirdiği iddialarla aylarca gündemden düşmeyen Sedat Peker, yaşamını sürdürdüğü Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) kısıtlama getirmesi sebebiyle 3 Temmuz'dan sonra video paylaşmazken, 24 Kasım tarihinden bu yana hiçbir paylaşım yapmadı.

Sedat Peker ve çevresi, BAE'nin 'güvenlik' gerekçesiyle izin vermemesi nedeniyle paylaşım yapmadığını söylerken, eşi Özge Peker, Sedat Peker'in kızlarıyla bir fotoğrafını Instagram hesabından paylaştı.

120320221652234504333

Peker, paylaştığı fotoğrafın altına "Baba ve koruyucu melekleri" notunu düştü. Fotoğrafta Peker'in boynundaki Zülfikar kolyesi dikkati çekti.

Bazı kişilere mesaj olarak yorumlanan bu kılıcın bir ucu ilmi diğer ucu ise adaleti temsil ediyor.

Özge Peker, 2 hafta önce ailecek parka gittikleri kısa bir video paylaşmıştı. Videoda Peker'in korumalar eşliğinde yürüdüğü görülmüştü.

120320221652504507876

ZÜLFİKAR NE ANLAMA GELİYOR?

Hz. Muhammed'in damadı ve 4 halifeden biri olan Hz. Ali'nin çift başlı kılıcıdır. Kılıcın ismi Arapça'da sahip anlamına gelen "zü" ve boğum anlamına gelen "fekar" kelimelerinden oluşmuştur.

Zamanla bir çok rivayet türemiş ve bazıları tarafından bu kılıcın 3 metre uzunluğunda ve 105 kilogram ağırlığında olduğunu söylenmiştir. Ancak bu bilgilerin kesinliği yoktur. Yine rivayetlere göre kılıcın bir ucu ilmi diğer ucu ise adaleti temsil eder.

Hz. Ali'ye kılıcın nereden geldiği konusunda da birden çok rivayet vardır. Ancak en çok anlatılan ise Hz. Muhammed Uhud Savaşı'nda kılıcı Hz. Ali'ye verdiği yönündedir. Hz. Ali'nin o savaşta 70 yara alması ve 9 kişiyi öldürmesi üzerine Cebrail'in "Zülfikar'dan başka kılıç Ali'den gayri yiğit yoktur" dediği de söylenir.

Kaynak: Yeniçağ