Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında gazeteci Barış Pehlivan’ın bugün (16 Eylül) yayımlanan yazısına atıf yaparak Diyanet’e göndermede bulundu.

Peker, “Kahramanmaraş’ın Arınç Kuran kursunda temizlik görevlisiyken hoca olarak atanan alçak, 11 yaşındaki erkek talebelere uzun süredir tecavüz ederken bu iğrençlikleri engellemeyle görevli olanlar halen daha Deizm ve Ateizm hortladı diye yaygara yapıyorlar” dedi.

Sendika.org’un aktardığına göre, Peker’in ad vermeden eleştirisini yönelttiği en üst düzey “görevli” Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş. Son olarak okul öncesi Kuran kurslarının zorunlu eğitimden sayılmasına yönelik hazırlığı ve Kuran kurslarını kamu kurumlarında yaygınlaştırma çabasıyla gündeme gelen Erbaş, birkaç ay önce de deizm ve ateizmin yaygınlaşmasını bir tehdit olarak anıp şöyle konuşmuştu:

“Gençlerimizi batıl anlayışlara kaptırmayalım. Çocuklarımızı İslam’ın dışındaki ideolojilere, inançsızlığı pompalayan, ateizmi, deizmi, zerdüştlüğü pompalayan birtakım örgütlere, yapılara kaptırmayalım. Kaptırırsak bu bizim için çok büyük bir vebal olur.”

“ÖNCE İSTİSMAR, SONRA DİRİLİŞ ERTUĞRUL”

Barış Pehlivan, “Önce istismar, sonra Diriliş Ertuğrul” başlıklı yazısında Kuran kursunda hocası tarafından cinsel istismara uğrayan çocuğun, “Arka tarafıma sürdüğü dondurmayı yaladı. ‘Yapma’ dememe rağmen devam etti. Sonra ‘Diriliş Ertuğrul’ isimli diziyi telefondan izletti” dediğini söylemişti.

Sedat Peker ise Twitter paylaşımında şunları söyledi:

Kahramanmaraş’ın Arınç Kuran kursunda temizlik görevlisiyken hoca olarak atanan alçak, 11 yaşındaki erkek talebelere uzun süredir tecavüz ederken bu iğrençlikleri engellemeyle görevli olanlar halen daha Deizm ve Ateizm hortladı diye yaygara yapıyorlar. Dini inancını kaybeden gençlerin günahlarının tamamı bu dini yetkililerin boynunadır. Yılmaz Özdil camilere sokulmasın diye yaygara yapacağınıza siz öncelikle Yüce ALLAH’ın kutsal dinini öğrenmek için Kuran kurslarına giden çocukları bu sapık sözde hocalardan koruyun.