Organize suç lideri Sedat Peker yayınladığı 3. videoda “Pelikan” grubunun yanına bir arabulucu gönderdiğini söylemişti. Peker ile “Pelikan” arasında ilişki kuran isim belli oldu.

AKP’li Fatih Tezcan Sedat Peker ile ilgili ilginç itiraflarda bulundu.

YouTube kanalı üzerinden canlı yayın yapan Fatih Tezcan, “Pelikan” grubu ile Sedat Peker arasında aracılık yaptığını söyledi.

Tele1'in haberine göre; Süheyb Öğüt’ü aradığını, daha sonra aldığı bilgileri Sedat Peker’e aktardığını dile getiren Tezcan şöyle konuştu:

“Sedat Peker ne diyordu, iki isim sayıyordu; Mehmet Ağar ve Pelikan. Ben kendisine dedim ki, bu konunun Pelikan’la alakası yok. ‘Pelikan’la evime baskın düzenlendi videolar çekildi dediğinde’, ben dedim ki, konunun Pelikan’la alakası yok.” Bunun üzerine Sedat Peker’in ısrarla “Fatih sen bilmiyorsun Pelikan’la alakası var” görüşünü savunduğunu belirten Tezcan şu ifadeleri kullandı;

“Bekle, dedim ben Berat Albayrak’a sorduracağım bu konuyu. Ben bu konuyu Berat Albayrak’a sordurdum. Berat Albayrak cephesinden gelen cevap; ‘Sedat Peker ile bizim bir durumumuz yok. Nereden çıktı, bizim ismimiz!’

Ben bunu söylediğimde hâlâ Berat, hâlâ Berat, Allah Allah! Pelikan’la durumun yakından uzaktan alakası yok. Drone’un uçtuğu saat sabahın 5’i deniyor, o sırada Serhat Albayrak 40’ıncı uykusunda. Ben konuya vakıf oldum Serhat Albayrak, ‘Ne alakam var benim Sedat Peker’in villasının aranmasıyla’ diyor.”

PEKER ‘GAZETECİ’ DEMİŞTİ

Sedat Peker’in yayınladığı bazı videolarda kendisinden bahsettiğini de sözlerine ekleyen Fatih Tezcan bu durumu, “Sedat Peker’i aradığımda yalnız şurada bir çekince var. Bunu da kendisi söyledi, bir veya ikinci video, unuttum onu 17. veya 18. dakika(*) ; ‘Gazeteci arkadaş beni aradı’ dedi, ‘Konuyla alakası yok, aracılık’… Tam aracılık değil ama aracılık olsun…” sözleriyle anlattı.

Tezcan şunları kaydetti:

“Süheyb’e benim tersim ters, düzüm düzdür. Ben sana her yerde referans oluyorum ama bak Sedat Peker ısrarla ‘Pelikan’ diyor, size Sedat Peker’den bir tehdit geldiyse, Sedat Peker’e bir yerden gıcık kaptıysanız bunu benimle paylaş.

Sakın beni ters köşeye yatırma! Bileyim. Bana ne oğlum, ne yapıyorsanız yapın, ama sen bunu söyle. Süheyb Öğüt‘ün bana söylediği ‘Bizim hiçbir şekilde kendisiyle öyle bir şeyimiz yok. Zaten ben evliyim, benim karım var, benim evime öyle girilmesine (çocuklar, kadınlar hassasiyeti) izin verir miyim?

Herhangi birisinin evine?.. Sen benden böyle bir şey bekler misin Fatih Tezcan?’ Telefonu kapatıyoruz… Sedat Peker’e söylüyorum ben bu durumu. Mevzu bu, senin için deniyor ki; Sedat Peker’in ağzına ‘Pelikan’ diye kelimeyi koyan Taha Ün.”