Sedat Peker’in İstanbul Beykoz’daki evinin önünde silahlı saldırı yaşandı. Sedat Peker’in adamı olduğu öne sürülen Yılmaz Günay saldırıda 3 kurşunla yaralandı.

Hastaneye kaldırılan Günay'ın hayati tehlikesi bulunduğu öğrenilirken, otomobille kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı.

Saldırının ardından Peker'in 'basın danışmanı' olarak bilinen Emre Olur, sosyal medya hesabından Süleyman Soylu'yu hedef alan paylaşımlarda bulundu.

Olur, şu ifadeleri kullandı:

"Sn. Reis Sedat Peker’in Beykoz'daki evine yapılan silahlı saldırının kamuoyunda büyük tepki oluşturması üzerine Süslü Sülü’nün polisleri tarafından tansiyonu düşürüp algıyı başka bir yöne çekmek için 'Konunun Sedat Peker ile bir ilgisi yok vuran şahısla vurulan şahsın arasındaki alacak verecek meselesi' diye gazetecilere bilgi veriliyor. Bu tamamen yalandır."

"PEKER'İN SUSMASI HEDEFLENİYOR"

Öte yandan Sedat Peker cephesi saldırıyı, suikast timi iddiasının ardından gözdağı olarak yorumluyor. Sedat Peker’in dijital tecrite alınmasından sonra yurtdışında kurulan suikast timinin haricinde "Türkiye’deki yakınlarının da hepsine zarar veririz yani öldürürüz" mesajının iletildiğini söylüyor. Saldırıyı, Sedat Peker’in susmasını sağlamaya çalıştıkları yönünde yorumluyorlar.