Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin, Adana'da 31 Mart yerel seçimlerini belirleyecek faktörleri değerlendirdi.

Ergin "Ekonomik koşullar ve adayların kampanyalarının etkisi gibi faktörler sandıkta her zaman yabana atılmaması gereken bir etkiye sahiptir" dedi.

Ergin, 'Cumhur İttifakı' adayı Hüseyin Sözlü ve 'Millet İttifakı' adayı Zeydan Karalar arasındaki yarışta HDP seçmeninin önemli olduğuna dikkat çekerek, "Son üç seçimde yüzde 11-14 aralığında seyreden HDP’li seçmenlerin tercihlerinin yönü de Adana’da sandıktan çıkacak sonucun şekillenmesi açısından bir hayli önem taşıyor" dedi.

Sedat Ergin'in Hürriyet'te "Adana'da ittifaklar arasında kritik bilek güreşi" başlığıyla yayımlanan bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

Yazının ilgili bölümü şu şekilde:

"2018 genel seçimi sonuçları baz alındığında Adana’da ‘cumhur ittifakı’ yüzde 46’yı buluyor. Zaten aynı tarihte yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Adana’da Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 44 dolayında oy çıkması bu ilde ittifakın 2 puanlık bir kayba rağmen büyük ölçüde yürüdüğünü gösteriyor. Ayrıca Sözlü’nün adaylığı söz konusu olduğunda, AK Parti ile geçmişte yaşadığı gerilimlerin üzerine sünger çekildiği anlaşılıyor.

Millet İttifakı’na gelince... CHP ile İYİ Parti’nin 2018 Haziran seçimi itibarıyla oy toplamı yüzde 39’a yaklaşıyor. Bununla birlikte Sözlü, İYİ Parti içindeki MHP kökenli eski seçmenlerine de ulaşmaya, onları yanına çekmeye çalışacaktır."

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.