Metropoll Araştırma'nın sahibi Özer Sencar, yaptıkları “Türkiye’nin Nabzı Ekim 2020” araştırmasına göre, mevcut durumda bir erken seçim yapılması halinde AKP'nin iktidarı kaybettiğini söyledi.

Twitter hesabından araştırmanın detayları hakkında bilgi paylaşan Sencar, “Türkiye iyiye mi gidiyor kötüye mi? AK Partililerin %36’sı, MHP’lilerin %38’i kötüye gittiğini düşünüyor. Bu bize; 1. Cumhur İttifakı seçmeninin 1/3’ünden fazlasının ülkenin kötüye gittiğini düşünmesi, 2. AK Parti ve MHP seçmeninin ne kadar aynileştiğini gösteriyor. Bu şartlarda erken seçim olursa iktidar kesin kaybeder” dedi.

'ALBAYRAK'IN İSTİFASI YARADI'

Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifasını hatırlatan Sencar, “Albayrak’ın istifası AK Parti’ye yaramış görünüyor. Geçim darlığında değişme olmasa da ekonomik duruma yönelik algıda iyileşme ve AK Parti oyunda artışa neden oldu. AK Partideki oy artışı hem MHP’den hem de kararsızlardan geliyor” ifadelerini kullandı.

Kasım ayı araştırmasını yaşanan önemli gelişmeler nedeniyle geciktirdiklerini aktaran Sencar, şöyle devam etti: “Kasım ayında Meclis’te grubu bulunan 4 partiyi etkileyen 4 olay yaşandı ve biz bunların etkisini görmek için araştırmamızı geciktirdik. Ve etkisini ölçebildik. 1. Damat’ın gidişi, 2. İnce’nin gezileri, 3. Özdağ’ın ithamları ve 4. Çakıcı olayı. Her an yeni 1 olay, sürprizler ülkesi.”

Sencar, seçmenin yüzde 10'unun ekonomideki gelişmelerden Berat Albayrak'ı sorumlu tuttuğunu belirtti: “Ekonominin gidişatından dolayı seçmenlerin sadece %10’u Albayrak’ı suçluyor.”