Cumhurun başkanı seçeceği yakın zaman diliminde ikisi aynı olmak üzere 3 aday yarışacak ve bakalım kim nasıl ne için kimi seçecek?

Politik duruşu sanal alem profilinden ibaret olanların bilgi kirliliği ve spekülasyon üretmek adına her türlü alavereyi çevirdiği modern hayat döngüsünde gezinenler sanmasın ki cevapsız kalacaklar. Bu yazı halen gerçeğin etrafında değil de kariyer hesaplı çıkarlar peşine koşanlara hitaben yazılmıştır.

Teşqaleye gerek yok herkese yetecek kadar eleştiri mevcuttur..

Herkesin bir penceresi var ama ben hep kapının önüne çıkmaktan yanayım.. Neyse bakalım bu seçimde kim neyi seçecek?

Ya Sivas’ta katledilenlerin yanında olanı seçeceksiniz ya da bu katliamı hayırlara vesile edeni veya sadece üzüntüsünü bir cümle ile geçiştireni..

Ya Çorum’da Maraş’ta katledilenin hesabını soranı seçeceksin ya da bununla yüzleşememiş bir partinin adayını seçeceksiniz..

Ya Soma’da ölen madenci yakınına tekme atanı seçeceksiniz ya da o tekme yiyenle aynı kederi paylaşanı..

Ya Roboski’nin hesabını vermeyenini seçeceksiniz ya da Roboski için adalet arayanı veya şu zamana kadar memleketin en önemli meselelerinde “namazdayım geliyorum“ diyeni veyahut sosyal demokrasi adına her meseleye ”devletin bölünmez bütünlüğü”nü çıkaranları..

Ya barış için siyasi ve bireysel amaç güdenleri seçeceksiniz yada onurlu bir barış için mücadele edenleri..

Ya asgari ücretlinin alın teri için siyaset üretip hak arayanı seçeceksiniz ya da her daim topluma “şükür” pompalayanı..

Ya anadilde eğitimi savunanı seçeceksiniz ya da anadilde öğretime karşı olmayıp anadilde eğitimin ülkeyi böleceğini çığıranları..

Ya kadına 3 çocuk yükleyip bedeninde hak talep edenleri seçeceksiniz ya da kadını bir saç modeli ile modernleştirdiğini sananları veya kadın hayattır, özgürlüktür diyeni..

Ya eğitim sisteminde ezberini dayatanları ya da eğitim sistemini “Andımız” üzerinden okuyanları veya herkese eşit bilimsel eğitim vaat edenleri..

Ya zorunlu din dersini savunanları ya da bu zulme karşı koyanları..

Ya üniversiteleri özel güvenlik alanına çevirenleri ya da özerk üniversiteler diyenleri seçeceksiniz..

Ya asgari ücretliyi işçiyi emekçiyi köle sananları seçeceksiniz ya da “emek kutsaldır ve üreten insanca yaşamalı” diyenleri..

Ya homofobik algı ile hayata bakanları seçeceksiniz ya da herkesin tercihine saygı duyan ve tercihlere yaşam alanı açanları..

Ya tecavüzcülere, kadın cinayetlerine, çocuk istismarlarına susanları seçeceksiniz ya da bu haksızlıklar karşısında olanları ve mağdurların yanında duranları..

Ya ağaç kesip, orman yakıp yıkıp dereleri kurutanları seçeceksiniz ya da doğanın insanın bir parçası olduğunu hiçbir ranta kurban edilemeyeceğini söyleyenleri..

Ya akan deredeki balığı düşünenleri ya da o dereye HES dikenleri seçeceksiniz..

Ya kendine demokrat olanı ya kendine Müslüman olanı ya da herkes için radikal demokrasi diyeni seçeceksiniz..

Ya kutu kutu para götürenleri ya da ekmeğin karın tokluğuna yeteceğini sananları veya bağlama dışında bir şey çalmayanı seçeceksiniz..

Ya her türlü sansürü gözü kapalı uygulayanı ya da “sansür bilginin önündeki engeldir” diyenleri..

Ya medyada yandaş kollayanı ya da yerine göre direnişçi yerine penguenci takılanları veya özgür basından yana olanları seçeceksiniz..

Ya sağlık sisteminde vatandaşı müşteri gibi görenleri seçeceksiniz ya da herkese ücretsiz sağlık diyenleri..

Ya gazını copunu tomasını vatandaşın sırtından eksik etmeyeni seçeceksiniz ya da protesto hakkını savunanları..

Ya devleti kutsal sayanı seçeceksiniz ya da insanı kutsal sayanı..

Ya kendine göre hukuk sistemi atayanları ya da evrensel hukuk normlarını savunanları..

Belki unuttuğum daha insani durumlar vardır; işte o insani durumlarda akıl ve vicdanlar ile hareket edenleri mi yoksa muhasebe hesabı yapanları mı seçeceksiniz karar sizin…

İyi olan kazanmasın ilkeli ve insani olan kazansın…

Not: 1. veya 2. tur için fantezi üretenler unutmasın ki onlar hafızasız olabilir lakin acısını taze tutan bir halk asla.