HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Şemdinli mitinginde konuştu.

“Şemdinli’de geçen sene köylülerin başına İHA’larla bombalar yağdıranları unutmayacağız” ifadelerini kullanan Buldan, “Şemdinli’de yaşanan acıları asla unutmayacağız. Şemdinli’de geçen sene köylülerin başına İHA’larla bombalar yağdıranları unutmayacağız. Halkımız piknik yaparken başlarına bomba yağdırdılar. Bir de dediler ki, "piknik yapanlar teröristti" Tepeden baktıkları zaman bu halkı terörist olarak görüyorlar. SİHA'dan tepeden bakarken bu halkı terörist olarak görenlere, 24 Haziran’da en güzel cevabı vereceğiz” dedi.

Buldan, şu ifadeleri kullandı:

Şemdinli halkı çok büyük bedeller ödedi, Şemdinli halkı her zaman inkar edildi. Ama her zaman mücadelesine sahip çıktı. Hiç kimsenin önünde diz çökmedi. Kimseye biat etmedi.

‘SİHA'DAN, TEPEDEN BAKINCA BU HALKI TERÖRİST OLARAK GÖRÜYORLAR’

Şemdinli’de yaşanan acıları asla unutmayacağız. Şemdinli’de geçen sene köylülerin başına İHA’larla bombalar yağdıranları unutmayacağız. Halkımız piknik yaparken başlarına bomba yağdırdılar. Bir de dediler ki, "piknik yapanlar teröristti". Tepeden baktıkları zaman bu halkı terörist olarak görüyorlar. SİHA'dan tepeden bakarken bu halkı terörist olarak görenlere, 24 Haziran’da en güzel cevabı vereceğiz.

‘UMUT KİTABEVİ'NDE UYGULANAN PROVOKASYON BUGÜN SURUÇ'TA’

Şemdinli’de çobanlarımız işkence gördü, Şemdinli halkını dize getirmek istediler. Gelip görsünler, Şemdinli halkı yıkılmadı. Bir halkı terörist gören, çobanına işkence yapan anlayış 90’ların anlayışıdır. Burada JİTEM’le  beraber, Umut Kitabevinde Seferi Yılmaz’a düzenlenen o provokasyon bugün Suruç’ta ve Kürdistan’ın her yerinde uygulanıyor. Çünkü zihniyet değişmedi. O zihniyet bugün AKP hükümetinin ittifakında da ortaya çıktı. 90’lı yıllarda Çiller’le, Ağar’la kol kola yürüyorlardı. Şimdi aynı sahneyi paylaşıyorlar. Ama biz bu ülkeyi 90’lara götürülmesine izin vermeyeceğiz. Allah’ın izniyle 24 Haziran’da biz kazanacağız.

‘ŞEMDİNLİ LEYLA GÜVEN'İ BAĞRINA BASACAK’

Buradan sizin iradeniz olan Abdullah Zeydan ve Selma Irmak’a binlerce selam gönderiyorum. Siz şimdi daha büyük bir sorumlulukla karşı karşıyasınız. Çünkü milletvekili adayınız cezaevinde, sevgili Leyla Güven cezaevinde. Ama ben inanıyorum ki, Şemdinli, Leyla Güven’i bağrına basacak. Hakkari’de 3-0 yapacağız, dosta düşmana göstereceğiz Hakkari’nin iradesini. Hakkari 24 Haziran seçimlerinde büyük bir zafer elde edecek. Şemdinli’den bu dönem rekor bekliyoruz.

Biliyoruz, 16 yıldır bu ülkeyi yönettiler ama bu ülkede taş üstünde taş bırakmadılar. Şemdinli halkı bilir, Şemdinli çiftçisi bilir; esnaf siftah yapmadan dükkanını kapatmak zorunda kalıyor. Onların sorunu Şemdinli halkının sorunu değil. Onların sorunu Kürdü inkar sorunudur.

‘AKP’NİN LALE DEVRİ BİTECEK BU ÜLKEDE GÜL DEVRİMİ BAŞLAYACAK‘

Bu savaş politikalarıyla ülkeyi yönetenler 24 Haziran’da hezimete uğrayacak. Bize, HDP’ye güvenin cezaevlerindeki yoldaşlarınıza güvenin, Selahattin Demirtaş’a güvenin. 24 Haziran’dan sonra bu semalarda F16’lar uçmayacak, barış güvercinleri uçacak. Çünkü bu ülkeyi Selahattin Demirtaş yönetecek. Bu devran sona erecek AKP’nin lale devri bitecek bu ülkede gül devrimi başlayacak.

2 gün sonra sandık başında oylarınıza sahip çıkın. Asla sandıklarınızı terk etmeyin. Çünkü bunlar HDP’den, Selahattin Demirtaş’tan korkuyorlar. Biz onların kabusu olmuşuz, Selahattin Demirtaş  her gece rüyalarına giriyor. O rüya gerçekleşecek ve Selahattin Demirtaş onların karşısına çıkacak. Bizi barajın altında bırakmak isteyecekler ama biz halkımızın cesaretine güveniyoruz, biliyoruz ki sandıklardan asla oy çalınmasına izin vermeyeceksiniz. 24 Haziran’da bu meydanda özgürlük halaylarını, zılgıtlarını hep birlikte çekeceğiz.

Demokrat Haber/Hakkari