CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, oy verme işleminin sona ermesinin ardından ilk açıklamalarda bulundu.

Yüksek Seçim Kurulu'nun önüne gelen İnce, "Anadolu Ajansı bu seçimi belirlemeyecek, millet belirleyecek; ne yaparlarsa yapsınlar kazanacağız" dedi.

“Sandık başından ayrılmayın” çağrısını yineleyen İnce, "Sandıkları terk etmeyin. Islak imzalı tutanakları almadan sandık başlarından ayrılmayınız. Yetkililere teslim ettikten sonra seçim kurullarının önüne gidiniz. Hakkınızı korumak için buradayız" diye konuştu.

YSK üyelerine 'görevlerini doğru düzgün yapma' çağrısında bulunuyoruz diyen İnce, "Kimseden korkmayın, adil bir yarış istiyoruz" ifadelerini kullandı.

YSK önünde konuşan İnce'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bu seçimi Anadolu Ajansı değil, millet belirleyecek. Ne yaparlarsa yapsınlar kazanacağız. Islak imzalı tutanakları almadan sandıktan ayrılmayınız. Kimseden korkmayın, doğru düzgün bir yarış istiyoruz. Çıkacak sonuçta taşkınlık yapılmamasını istiyorum. Anlayışlı bir biçimde herkesle sıcak bir sohbet içerisinde sonucu kabullenmelerini, herhangi bir taşkınlığa sebebiyet vermemenizi istiyorum. Tedirgin olmayın, YSK'ye en yakın bir mesafede sonuçları izliyor olacağım. Avukat arkadaşlarım cübbelerini hazır tutsun, benden haber beklesin. Sandık başında olsun. Sakın moral bozucu haberlere inanmasınlar. Kasıtlı olarak yapacaklar bunu. Islak imzalı tutanağı almadan sandık başından ayrılmamalarını, sonra da seçim kurullarının önüne gitmelerini rica ediyorum tüm yurttaşlarımdan. En yakın mesafedeyim. Umarım yeniden YSK'nin önüne gelmek zorunda kalmam."