Selda Manduz / Demokrat Haber Kars

Kars HDP Milletvekili Adayı Arzu Moco, 24 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HDP’nin kadın partisi olduğunu ifade eden Moco, Türkiye’de demokrasinin inşası için HDP’nin kilit öneme sahip olduğunu söyledi.

Moco,  “HDP Türkiye’de yaşayan bütün halkların inançların kimliklerin kadınların ezilenlerin ve sistem tarafından ötekileştirilen bütün kesimlerin partisi. Bugün Türkiye’nin yaşadığı derin krizden çıkışın tek yolunun HDP olduğunu düşünüyorum. Tek adam rejimine karşı çoğunluğun mücadelesini veren HDP, Türkiye halklarının umududur” dedi.

24 Haziran’da iktidarın ve muhalefetin ittifakla seçimlere gireceğini anımsatan Moco, HDP’nin baraj riskine değinerek seçmenlere ‘sandığa gidin çağrısında bulundu.

AKP-MHP ittifakının HDP’yi sistem dışında bırakmayı hedeflerken hesap hatası yaptığını savunan Moco, HDP’nin hem cumhurbaşkanlığı hem de parlamento seçimlerinde kilit parti olduğunu söyledi.

Moco, “Masadaki hesaplar sahaya uymadı. AKP ittifak yasasını MHP’yi baraj sorunundan kurtarmak için çıkardı. Muhalefetin ittifak yapma ihtimalini hesaba katmayan AKP-MHP ittifakının bütün hesapları alt üst oldu ve ibre muhalefete döndü” dedi.

Olası bir ikinci tura ilkesel yaklaşacaklarını ifade eden Moco, “Muhalefetin Meclis’te çoğunluğu sağlaması için HDP’nin barajı aşması gerekiyor. Olası ikinci turda meseleye ilkesel yaklaşıyoruz. Türkiye’de demokratik bir anayasa, Kürt sorununun demokratik çözümü ve halkların eşitlik özgürlük ve adalet taleplerine cevap olacak adaya desteğimizi sunarız.

24 Haziran’da ‘tek adam rejimi’ ve demokrasi arasında seçim yapılacağını savunan Moco, “Türkiye halklarının önünde iki seçenek var bu seçimde. Biri diktatörlüğü Türkiye halklarına dayatan tek adam rejimi. Diğeri Türkiye’nin demokratikleşmesini hedefleyen çoğulcu eşitlikçi ve adil anlayışı. Halkımızın seçimini demokrasiyi ve çoğulcuğu esas alan HDP’den yana yapacağından kuşkumuz yok. Tek adam rejimini devirecek tek parti HDP’dir. Bir oy HDP’ye bir oy Demirtaş’a.”

Fotoğraf: Jinnews