İstanbul ve Ankara'da HDP ilçe binalarına saldırı gerçekleştirildi.

Saldırının yapıldığı Ümraniye ilçesinde 11 kişi binada mahsur kaldı.

Sultangazi’nin Gazi Mahallesi’nde HDP’nin seçim barajını aşmasını kutlayanlara polis müdahale etti. İsmetpaşa Caddesi üzerinde bulunan Gazi Cemevi önünde toplanarak "HDP halktır halk burada", "Selo başkan" sloganları atan kitleye polis gaz bomları ve plastik mermiler ile müdahale etti.

Polis müdahalesi sloganlar ve taşlarla karşılık veren kitle ara sokaklara dağıldı. Bir süre sonra HDP Sultangazi ilçe binasında toplanan kitlenin bekleyişi sürüyor.

Öte yandan Gazi Mahallesi İstiklal İlkokulunda 6 çuval oy çalındığı iddia edildi. Okulda bulunan yurttaşların anlatımı ile 6 çuval oyun polis eşliğinde Doblo marka araca bindirildiği ve okuldan uzaklaştığı ifade edildi. Oyların çalındığı gerekçesi ile okul önünde toplanan halka da polis biber gazı ile müdahale etti. 

Esentepe Mahallesinde ise HDP seçim bürosuna AKP üyeleri saldırdı.

Saldırıda büronun camları kırılırken içerde bulunan az sayıda yurttaş hafif şekilde yaralandı. Olay yerine çağrılan polisin araya girmesi ile saldırgan gurup olay yerinden uzaklaştırıldı.

SULTANBEYLİ İLÇE BİNASINA SALDIRI

Sultanbeyli Kent Meydanında toplanan çok sayıda AKP-MHP taraftarları, HDP Sultanbeyli İlçe Örgütü'ne saldırdı. Binada HDP'lilerin olduğu öğrenilirken, HDP İlçe Örgütü Eşbaşkanı Burhan Taşdemir, "Defalarca ilçe emniyetini aramamıza rağmen grubu dağıtmamakta ısrar ediyor" dedi. HDP'liler binada mahsur kalırken, ırkçı gruba müdahale etmeyen polis ve grubun bekleyişi de dışarıda devam ediyor.

11 KİŞİ BİNADA MAHSUR KALDI

Öte yandan HDP Ümraniye İlçe Örgütü önünde de toplanan çok sayıda ırkçı grup, sokaktaki HDP bayraklarını yakarak binaya taşlı saldırı gerçekleştirdi. Tüm saldırılara rağmen olay yerinde bulunan polisler saldırıları izlemekle yetinirken, aralarında HDP Ümraniye İlçe Eşbaşkanı Damla Savcı'nın da bulunduğu 11 kişi binada mahsur kalmış durumda.

Esenyurt ilçe binası da bir grup tarafından saldırıya uğradı. Binanın camları saldırganlar tarafında kırıldı.

KEÇİÖREN VE BATIKENT'TE SALDIRI

HDP binaları Ankara'da da saldırıya uğradı. HDP Keçiören ilçe binası önünde ırkçı gruplar bayraklarla saldırı girişiminde bulundu. HDP'nin bir aracının parçalanırken, HDP'lilere yönelik linç girişiminde bulunuldu. Kendilerine yönelik saldırı bilgisi aldıklarını söyleyen ilçe yöneticileri, binayı terk etmek zorunda kaldı.

HDP'nin Batıkent ilçe binası önünde ırkçı grupların toplandığı ve olası bir saldırıya karşı ilçe binasının HDP'liler tarafından boşaltıldığı belirtildi.

Meşrutiyet Caddesi üzerinde bulunan HDP Ankara il binasına çıkan sokakta AKP ve MHP'liler sloganlarla sokaklarda gezdiği bilgisi verildi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı