Erzurum’un Karaçoban ilçesi Kopal Mahallesi’nde oy kullanma işlemleri sırasında çıkan tartışmada, 3 kişi açılan ateş sonucu yaşamını yitirdi.

Medyablok’tan Fırat Yeşilçınar’ın haberine göre,  CHP Karaçoban İlçe Başkanı Hüsnü Yılan, olayın Kopal İMKB Ortaokulu’nda meydana geldiğini aktardı.

Yılan, “İçişleri Bakanlığı’ndan buraya görevli 24 kişi geldi. Biz bunu kabul etmedik, tepki gösterdik. Sonrasında ise ismini bilmediğim AKP Erzurum milletvekili aday adayı olan genç biri geldi. Onun da durmasını kabul etmedik. Kavga çıktı. Ateş ettiler. İYİ Parti ilçe başkanı Mehmet Sıddık Durmaz, oy kullanan bir vatandaş ve Agit Yazan yaşamını yitirdi” dedi.

Yılan saldırının ardından sandıklarda tek başına kaldığını ve desteğe ihtiyacı olduğunu ekledi.

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA

İYİ Parti Erzurum İl Başkanlığı resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada ise olayla ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Karaçoban İlçe Başkanımız Sn. Mehmet Sıddık Durmaz şerefsiz, namussuz, haysiyetsiz, kan emiciler tarafından acımasızca vurularak canına kıyılmıştır. Allah bu seçimlerde kan döken, koltuk uğruna insanların canına kasteden bu yaratıkların belasını bir an evvel verir inşallah. Başkanımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Hesabını adaletle sormak boynumuzun borcu olsun."

BİNALİ YILDIRIM: SEÇİMLERLE İLGİLİ DEĞİL

Başbakan Binali Yıldırım ise olayın seçimlerle ilgili olmadığını savunarak, "Erzurum 'un Karaçoban İlçesi'nde bir hadise yaşandı. İki vatandaşımız hayatını kaybetti ama bu seçimle ilgili değil. İki grup arasında uzun süreden beri devam eden kan davası sonucu olduğu anlaşılıyor" dedi.