HDP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş’ta Diyarbakır’da HDP kutlamalarına katıldı.

Seçim otobüsünün üzerinde çıkarak kitleye teşekkür eden Tahir Demirtaş, “Edirne’de cezaevinde görüştüm. Selahattin Demirtaş’ın hepinize selamları vardı” sözleri ile selamladığı HDP’lilere kısa bir konuşma yaptı.

‘ÇOK ŞÜKÜR HDP BARAJI AŞTI’

Artı Gerçek’ten Remzi Budancır’ın haberine göre, baba Tahir Demirtaş, “HDP barajı aştı. Tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Dün Edirne’den geldim. Görüştüğümde ‘Baba herkese selamlarımı söyle’ dedi. Baraj hakkında da konuştuk. Barajı aşacağımızdan emindi. Allah’ın izni ile biz barajı da aştık. Çok şükür olaysız aştık. Evet oğlum cezaevinde. Ben fazla üzülmüyorum tam aksine oğlumla gurur duyuyorum. Ona bir baba olarak ben teşekkür ediyorum. Oğlum bütün Kürtlerle, tüm halklarla beraberidir. Sizde üzülmeyin” dedi.

VEKİLLER HALKI SELAMLADI

HDP’nin yüzde 10 barajı aşmasının ardından vekiller halkı selamlayarak birer konuşma yaptı. HDP’nin Diyarbakır’da birinci sıradan meclise gönderdiği Selçuk Mızraklı, konuşmasına halka teşekkür ederek başladı. Mızraklı, "Zorlu bir sürecin ardından bu zaferi taçlandıran sizleri selamlıyorum. Yanımızda olamayan ama arkasından yürüdüklerimiz yolumuzu aydınlatmaya devam edecek.  Özgürlük ve demokrasi yürüyüşü uzun ve engebelidir hep beraber bu engebeli yürüyüşü yan yana sürdüreceğiz. Yarın bizi çok önemli görevler bekliyor, bu görev tutsakların özgürlüğüdür. Hepimizin yolu aydınlık olsun" diye konuştu.

'ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ'

HDP’nin önceki dönem İstanbul milletvekili Garo Paylan bu defa Diyarbakır listesinden meclise girdi. İl binası önünde halka seslenen Paylan, “Amedli gençler, sizlerle gurur duyuyoruz” dedi. “Amed bütün baskılara rağmen yine görevini yaptı” ifadelerini kullanan Paylan, “Amedliler sizde partinizle Cumhurbaşkanı adayınız Selahattin Demirtaş ile gurur duyun. Amed’in sesini Ankara'ya bizler taşıyacağız. Tutsakları özgürlüğüne kavuşturacağız. Hepinize layık olmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Kaynak: Artı Gerçek